5 Tips voor het plannen van een onvergetelijke reis door Ecuador!

Onze collega's hebben allemaal een specialisme op een van onze vijftig bestemmingen: Indonesië, Peru, Marokko, Canada - noem maar op! Om jou nog beter te helpen bij het verkopen van deze bestemmingen, maken we een serie met verkooptips door onze bestemmingsspecialisten. Vandaag deel ik (Karin), Riksja reisexpert Ecuador, mijn gouden tips voor het plannen van een reis door Ecuador. 

naamloos (1 van 1)

Tip 1: Vertel je klant over de enorme diversiteit die Ecuador te bieden heeft

In Ecuador vindt je klant naast koloniale steden, met kinderkopstraatjes en imposante kerken, ook adembenemende natuur. Op twee uur rijden van de hoofdstad Quito kan hij gekleurde kolibries spotten in het nevelwoud en verderop ligt het Amazoneregenwoud waar hij op zoek kan gaan naar kaaimannen, anaconda’s, apen en zelfs roze dolfijnen! En dit is nog lang niet alles! Het Andesgebergte, dat dwars door Ecuador loopt, geeft schilderachtige vergezichten over afwisselend droge en groene valleien, bergen en vulkanen. En dan zijn er voor de kust tussen juni en september ook nog bultrugwalvissen te zien. In deze periode heeft je klant goede kans om deze imposante dieren zelfs uit het water te zien springen! Een betere afsluiting voor de reis is er bijna niet te verzinnen. Behalve dan misschien de Galapagos eilanden, want die horen dus ook bij Ecuador! Bij een bezoek aan deze eilanden treedt je klant in de voetsporen van Charles Darwin en zal hij met eigen ogen zien hoe de dieren zich op de geïsoleerde eilanden ontwikkeld hebben.

Tip 2: Informeer je klant over het klimaat

Ecuador is een land dat het hele jaar door goed te bereizen is. Doordat het land op de evenaar ligt heeft het geen seizoenen. Wel is het zo dat de Andes en het regenwoud voor wisselvallig weer zorgen. Het is een beetje zoals het weer in Nederland: je weet nooit of een maand zonnig of regenachtig zal zijn. Een poncho, een regen- en winddicht jack en een dikke trui zijn dan ook altijd onderdeel van de paklijst! Wil je iets meer weten over het weer van maand tot maand, lees dan onze Ecuador weerpagina.

naamloos (1 van 1)-2

Tip 3: Pas het reistempo aan op de wensen van je klant

Ecuador is een echt rondreisland waar je klant nooit lang op één plek is. Dit betekent dat een reis intensief zal zijn. Wilt je klant meer rust in de reis? Plan dan een extra nacht in Quito, Cotopaxi, Baños, Tena, Guamote, Cuenca of Puerto Lopez. Op en rond deze plekken is voldoende te zien, doen en beleven om een extra dag in te vullen.

Tip 4: Bespreek de wensen wat betreft het vervoer tijdens de reis

In Ecuador reist je klant afwisselend met privétransfers en met lokale bussen. Het reizen met lokale bussen is hartstikke comfortabel in touringcarbussen met vaste stoelen voor je klant. Op het busstation koopt hij gemakkelijk en voordelig zelf een kaartje. Niet iedereen zal met lokale bussen willen reizen. Geen probleem! Het is namelijk ook mogelijk om de reis volledig met privétransfers te maken. Het is wat duurder, maar wel zo comfortabel en het bespaart tijd! Reizen met huurauto bieden we niet aan, omdat de verzekeringen voor reizigers niet volledig dekkend zijn bij een ongeval. Boven alles willen we dat je klant veilig en onbezorgd kan reizen. Transfers en bussen zijn hiervoor de beste optie

Tip 5: Help met het maken van de keuze tussen een bezoek aan de kust op de Galapagos eilanden

Een veelgehoord dilemma: moeten we naar de Galapagos of niet? Het antwoord op deze vraag is tweeledig. Enerzijds speelt het budget een rol en anderzijds de interesses van je klant. Bij de keuze voor Galapagos zal de reissom zo €1500 per persoon duurder worden. Valt dit buiten het budget? Dan is ook de kust van Ecuador, met het eiland Isla de la Plata waar blauwvoet jan van genten en fregatvogels te vinden zijn, een mooi alternatief. Wil je klant echt graag met zeeleeuwen snorkelen of zeeleguanen spotten? Dan is Galapagos wel echt een must. Vraag goed door waarom je klant naar de Galapagos eilanden wilt en bepaal samen of het budgettechnisch haalbaar is.

naamloos (1 van 1)-3

In onze travelplanner kun je zelf aan de slag gaan met het puzzelen voor de reis: veel plezier met het samenstellen van een onvergetelijke Ecuadorreis voor je klant!

Tip:  heb je nog geen ervaring met de travelplanner? Bekijk dan vooral onze korte nieuwe webinar waarin we stap voor stap uitleggen hoe je de ideale reis voor je klant bij ons boekt!

Bericht delen: