9 tips voor onvergetelijk Kyoto

kyotoKyoto is een absolute must tijdens een rondreis door Japan. Niet alleen omdat je klant hier de mooiste plekjes vindt, maar ook omdat er in en rondom de stad ontzettend veel te doen is. We raden je aan om minimaal een week in de stad te boeken voor je klant.  In deze blog bespreken we de hoogtepunten. Reis je met ons mee?

Op tempeltocht door Kyoto ⛩️

Steden Japan: KyotoAls je aan Kyoto denkt, schieten waarschijnlijk meteen plaatjes van tempels door je hoofd. En dat is niet zo gek: de stad is bezaaid met honderden tempels. Houdt je klant van zoveel mogelijk tempels bezoeken? Laat dan in een speciaal tempelboekje de bezochte tempels afstempelen. Wil je klant liever alleen de mooiste zien vanwege tijdgebrek? Adviseer dan de Kyoto Imperial, de gouden Kinkaku-ji tempel, het prachtige Kiyomizu Dera en de Nijo-Castle. Natuurlijk kun je het welbekende Fushimi Inari Taisha, het boegbeeld van Kyoto, niet overslaan. Met duizenden oranje poorten die je klant bereikt via een zigzaggende weg door de bergen. Wij vonden het een waar feestje om hier doorheen te wandelen!

Om te vieren dat Japan in de Travel Planner staat, krijg je GRATIS SUSHI 🍣 én GRATIS VIDEO'S 🎥 
Lees hier alles over deze tijdelijke actie >

Bekijk het uitzicht vanaf Kyoto Station 🚉

Vanaf het statige, moderne Kyoto Station heeft je klant een panoramisch uitzicht over de stad. De roltrappen brengen hem meters de lucht in om vanaf een van de restaurants uit te kijken over Kyoto. Tip: neem een drankje en bekijk de zonsondergang voor de ultieme ontspanning.

Maak een wandeling door het bamboebos van ArashiyamaOntdek Arashiyama ❤️

Arashiyama is niet zozeer een bezienswaardigheid an sich, maar beslaat een gebied met verschillende hoogtepunten. Zo ook het welbekende Bamboo Forest, de Togetsukyo-brug en de Tenryuij-tempel. Het bamboebos ken je ongetwijfeld van verhalen en foto’s, en vooral in de lente ligt het park er mooi bij. Houd er wel rekening mee dat dit erg druk kan zijn. Adviseer daarom om het park vroeg in de ochtend te bezoeken.

Struin over de Nishiki Markt 🚶🏼

De Nishiki Markt draait enkel om eten en daarom is het aan te raden om de markt rond lunchtijd te bezoeken. Het is een van de bekendste markten van heel Japan en je klant vindt hier tientallen eettentjes in een overdekte straat. Smullen geblazen! Wil je klant meer rust en minder toeristen? Adviseer dan om snel naar het einde van de markt te gaan. Daar is het altijd rustiger. 

Wandel over het filosofenpad 🤔

reisinformatie Japan: beste reistijdHet filosofenpad? Ja echt, het bestaat. Eeuwenoude kersenbomen tekenen een pad dat parallel aan een beekje is aangelegd. Adembenemend...Een absolute must is een korte wandeling over dit pad, dat overloopt van tempels en hardwerkende kunstenaars.

Heeft je klant aanleg om een hele goede fotograaf te worden? Of misschien is ie dat al lang. Dan zal hij vast zijn camera hiernaartoe willen meenemen, want het is absoluut een fotogenieke spot. 

 

Shop je gek bij Shijio-Dori 🛍️

Shijio-Dori is the place to be voor shopliefhebbers. Hier vindt je klant tal van winkels; van luxe warenhuizen tot kleine boetiekjes. Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt het hier kopen. Dit shopgebied is groter dan die van Amsterdam. 


STwee Riksja reizigers op de fiets in Kyototap op de fiets  🚲

Wij vinden fietsen de allerleukste manier om een stad te verkennen. En dat is hier niet anders! Fietsen door Kyoto is zeker goed te doen en het is heel gemakkelijk om zo de verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Onze tip is wel om minimaal een dag op de fiets te stappen om het beste uit dit avontuur te halen! Je klant gaat daar geen spijt van hebben. Hooguit baalt ie ervan dat ie zich zo oerhollands verplaatst 👀

Smullen bij Pontocho Dori Street 🍜

Wil je klant typisch Japans eten? Dan is Potocho Dori Street the place to be! Proef er van de heerlijkste gerechten. Hier zijn kleine, traditionele eettentjes en er is voor ieder wat wils.

geisha (1)Spot geisha’s in Gion 🎎

Wat je klant ook kan doen in Kyoto, is een bezoek brengen aan Gion, een van de oudste buurten van Japan. Het wemelt hier werkelijk van de eeuwenoude tempels en theehuizen. Bovendien is dit dé plek om geisha’s te spotten, al zijn er daar niet meer veel van.

Loop vooral veel rond door Gion en je zult terechtkomen in de mooiste, serene straatjes. En sla de wijk Shinbashi zeker niet over, een prachtige wijk en typisch Japan zoals het een paar eeuwen geleden was.

Nog een extra tip: voor Japan moet je minimaal twee weken uit trekken als je klant de highlights van het land wil verkennen.

Bericht delen: