Binnen 1 uur een offerte op maat: zo doe je dat

tijdEen standaardreis boeken kan iedereen. Dus als reisagent maak je graag een offerte op maat voor een echt bijzondere reis. Maar dat kan tijdrovend zijn.  Wat zou je ervan vinden als het jou zou lukken binnen een uur?

Onhaalbaar, zeg je? Onze ervaring is dat het kan! Meerdere reisadviseurs hebben in onze Travel Planner in recordtempo een mooie verre reis in elkaar gezet voor hun klanten. Hoe jij ook binnen een uur een offerte op maat hebt voor je klant, dat leg ik je graag uit.

Stap 1: We willen naar Peru, help!

Stel, je krijgt een aanvraag binnen voor een bepaalde bestemming. Laten we zeggen dat je klanten in de herfstvakantie met z’n drietjes naar Peru willen. Ze hebben zich een beetje in het land verdiept, maar vinden het ook wel spannend. Daarom vragen ze jou om een reisplan voor ze te maken. Naast trekpleisters als de Machu Picchu willen ze graag echt het land en de cultuur ontdekken. O ja, ze willen dus wel naar de Machu Picchu, maar willen eigenlijk maar 1 dagje daar wandelen. Inclusief vlucht mag het niet meer dan € 2500 per persoon kosten.

peru (1)

Stap 2: Geen probleem, geef me een middag

Geen paniek. Vertel de klant alvast dat je binnen een uur een eerste ruwe opzet stuurt. Of rek die tijd wat op, als je dat prettiger of commercieel handiger vindt. Het voordeel van onze Travel Planner is dat er inmiddels dik 140 kant-en-klare rondreizen beschikbaar zijn die je eenvoudig kunt aanpassen met bouwstenen.

peru2

Je kijkt in de planner welke reis het meeste lijkt op de wensen van je klant. In dit geval zou ik voor de reis ‘Peru in vogelvlucht’ gaan, want die duurt in de basis 10 dagen en kun je dus nog wat uitbreiden. Vervang de bouwsteen ‘Markten en Mañana in Machu Picchu’ door ‘Alle tijd voor trail en vallei’. Die bouwsteen voldoet aan de wens om 1 dagje te gaan wandelen. 

peru3

Zoek direct de Actuele vluchtprijzen via het daarvoor bestemde tabje in de Planner. We hebben hiervoor een handige koppeling met Airtrade.

Het enige wat je nog hoeft te doen, maar niet noodzakelijk, is een leuke introtekst schrijven, en een aantal teksten en plaatjes aanpassen als je dat wilt. Sla de offerte op, download als Word bestand of als PDF en stuur naar je klant. Ik heb dit net gedaan en was klaar in 13 minuten. Kan jij het nóg sneller?

Stap 3: pols de reactie van je klant

Peru 9 alternateiven 2 (1)

Je hebt net razendsnel een plan gemaakt, maar je klant zal er een beetje tijd voor willen nemen, dus bel niet al na 10 minuten 😉Als je belt, vraag dan niet algemeen wat ze ervan vonden, maar concreet naar wat ze anders zouden willen en waarom. Noteer de wensen op papier. Of, beter nog, zorg dat je het reisplan open hebt staan en past deze direct aan, terwijl je aan de telefoon bent. Neem na het gesprek nog even de tijd om het plan na te lopen, eventueel wat tekstjes aan te passen en maak de reis op maat af ✅ Heb je ondertussen vragen voor ons? Je kunt altijd met ons chatten of mailen!

Stap 4: kijk, dit moet ‘m zijn!

win

Tijdens het gesprek met je klant heb je natuurlijk goed geluisterd, dus je weet zeker: dit is wat ze willen. Stuur de aangepaste offerte naar je klant en geef expliciet aan wat je hebt aangepast naar aanleiding van het telefoongesprek. Dit helpt ze om te zien dat je ze hebt begrepen en zo hoeven ze niet te gaan zoeken naar de verschillen. Omdat je de vluchten (en eventueel huurauto) er al bij hebt gezet, kan je de boeking supersnel indienen als je klant akkoord is.

Nu ben ik natuurlijk heel erg benieuwd of jij mijn record van 13 minuten kunt kraken.

3, 2, 1… Go!!

Bericht delen: