Meestgestelde vragen over... Jordanië

FAQ (1)

Vandaag hebben we de meest gestelde vragen (en de antwoorden) over Jordanië op een rij gezet. We krijgen regelmatig vragen over onze bestemmingen. Bijvoorbeeld over visa, routes en zelfs over hoeveel kilo bagage er mee mag. Die informatie (en meer!) lees je hier.

In Jordanië vindt je klant wonderbaarlijke woestijnsteden, grootse Romeinse opgravingen en een verrassend afwisselend landschap. Het ligt op nog geen vijf uur vliegen en de reisafstanden zijn er kort. Laat je klant ronddwalen in wereldwonder Petra, rondhobbelen op een kameel tussen steile rode rotsmuren en zandduinen of met een boek drijven in ’s werelds zoutste meer, de Dode Zee en overnachten in een knus hotel of een traditionele bedoeïenentent. Is je klant duikfanaat? Sluit de rondreis Jordanië dan af aan de Rode Zee met snorkelen en duiken op de mooiste koraalriffen.

1. Hoe zit het met een visum in Jordanië?

Reis je naar Jordanië dan heb je een geldig paspoort nodig. Nederlanders dienen een paspoort te hebben dat na vertrek uit Jordanië nog minimaal 6 maanden geldig is. Je hebt voor je Jordanië-vakantie een visum nodig. Deze kan in Nederland worden aangevraagd.

2. Hoe reizen Riksja klanten in Jordanië?

Jordanië is bij uitstek het land om per huurauto te verkennen. De wegen zijn erg goed en alles staat goed aangegeven. Mocht je klanten hebben die echt niet zelf willen rijden, dan is er de mogelijkheid om een privétransfer te boeken.

3. Is het veilig om naar Jordanië te gaan?

In veel omringende landen is het onrustig. Hier merk je in Jordanië echter niets van. De mensen zijn erg vriendelijk en gastvrij. Jordanië is al jaren een stabiel land en dat is goed te zien. Je kunt je klanten dus gerust stellen dat Jordanië garant staat voor een mooie en veilige reis.

4. Hebben jullie kleding tips voor Jordanië?

Wij vinden het belangrijk dat je te allen tijde respectvol bent als je een land bezoekt. Jordanië is een land waar een groot gedeelte van de bevolking moslim is. Wij adviseren je klanten hier rekening mee te houden. Tanktops raden wij niet aan en een broek over de knieën is gewenst. Bij badplaatsen kunnen vrouwen gewoon een bikini dragen. Ook raden wij stevige schoenen aan als je klanten Petra of Wadi Rum bezoeken.

5. Kan Jordanië ook gecombineerd worden met Israël?

Het is zeker een mooi idee om Jordanië en Israël te combineren. Helaas bieden wij Israël nog niet aan. We zijn op het moment erg hard mee bezig om dit te realiseren. Mocht je klanten hebben die dit willen doen, kan je het reisplan in de Travel Planner bij Aqaba eindigen. Waarna ze zelf de reis vervolgen naar Israël. Dit zou buiten Riksja om gaan.

6. Wat is de beste reistijd om mijn klanten naar Jordanië te sturen?

In de zomer is een bezoek aan de bezienswaardigheden in Jordanië een warme gebeurtenis. Ben je van plan je klanten in de maanden juni, juli of augustus op reis te sturen? Dan raden we je klanten aan om ’s ochtends vroeg of aan het einde van de middag excursies, zoals naar Petra, te maken. Dan is de temperatuur het aangenaamst en heb je het minste last van de hitte. De beste reistijd is in de lente en herfst.

7. Kan ik de entreetickets voor Petra ook bij jullie boeken?

De entreeticket voor Petra is alleen te krijgen bij Petra zelf. Dit wordt door de staat gereguleerd, waardoor deze niet van te voren te krijgen zijn. Ook voor de Petra by night show zijn geen kaarten vooraf verkrijgbaar.

8. Kunnen mijn klanten zelf rijden door Wadi Rum?

Wadi Rum is een geweldig mooi en groot natuurpark waar je gemakkelijk verdwaald. Er zijn namelijk geen wegen te bekennen. Vandaar dat je klanten vanaf het bezoekerscentrum worden opgehaald en naar de slaapplek worden gebracht.

9. Kunnen klanten ook een strand afsluiting boeken in Jordanië?

Jordanië is een tropische bestemming. Daarom zullen je klanten zin hebben om een duik te nemen. Aqaba is een heerlijke plek om af te sluiten. Maar ook in het midden van de reis kunnen je klanten even verfrissen in de Dode Zee.

10. Mijn klanten willen de trail doen in Wadi Mujib, kan dit?

Mochten je klanten slapen aan de Dode Zee of Madaba, dan kunnen ze op eigen gelegenheid Wadi Mujib bezoeken. Bij het visitor center regelen je klanten zelf de toegang tot de Siq Trail. Ze gaan zelfstandig op pad, zodat ze niet hoeven te wachten op andere deelnemers. Let op: De trail is alleen open van 1 april tot en met 31 oktober.

Bericht delen: