Meestgestelde vragen over... Florida

15-1

We krijgen regelmatig vragen over onze bestemmingen. Bijvoorbeeld over visa, routes en zelfs over hoeveel kilo bagage er mee mag. We proberen iedereen die vragen heeft zo goed mogelijk te helpen, maar dat kost ons veel tijd. Daarom hebben we besloten om een blogserie te maken met de meest gestelde vragen over een bestemming. Vandaag hebben we de meest gestelde 10 vragen (en de antwoorden) over Florida op een rij gezet.

Snorkel met zeekoeien of zeil langs de Keys. Tijdens onze reizen kan het allebei en nog veel meer.  Combineer Florida ook met New York en Washington of met West-Amerika. Wist je trouwens dat we ook een speciaal familieprogramma voor Florida hebben? Of nu gaat om een gezin met kleine kinderen of tieners, Florida is geschikt voor het hele gezin. Het is veilig en je vliegt er rechtstreeks heen. De familiereizen staan nog niet in de Travel Planner, maar vraag ons gerust om de mogelijkheden.

1. Heeft mijn klant een visum nodig voor Florida?

Om Amerika in te komen, hebben Nederlanders en Belgen allereerst een paspoort nodig dat geldig is na terugkomst van je Amerika-reis. Elke reiziger, ook kind en baby, moet een eigen paspoort hebben. Daarnaast is het verplicht om voor vertrek een zogenaamde visa waiver in te vullen, zie ESTA. Het invullen duurt ongeveer een kwartier. We adviseren dit minimaal twee weken voor vertrek te doen.

2. Hoe reizen mijn klanten door Florida?

Tijdens een individuele rondreis met Riksja Amerika gaan je klanten op pad met hun eigen huurauto en komen ze langs de bijzonderste plekken in Florida. De wegen zijn goed en bewegwijzering is erg duidelijk. Je klanten hebben met hun huurauto  complete vrijheid. Deze huurauto dien je overigens zelf voor je klanten te boeken; wij raden Sunnycars aan.

3. Hoe zit het met tolwegen in Amerika?

In Florida is het een stuk drukbevolkter dan in andere delen van Amerika, waardoor het wegennetwerk uitgebreider is. Hier zullen je klanten toch al sneller op de interstates en tolwegen rijden, omdat het veel tijd scheelt en de kleinere wegen zelden toegevoegde waarde hebben.

Ons advies is daarom om een zogenaamde Toll Pass Device te huren. Bij de autoverhuurlocaties in Florida en in het noordoosten is het mogelijk om dit device bij het ophalen van de auto voor zo’n $ 20,00 te huren. Dit kastje plakt je klant op de voorruit. Ze kunnen dan gebruik maken van de E-ZPass poortjes, waardoor ze bij de tolpoorten niet hoeven te stoppen, maar direct door kunnen rijden. De Toll Pass Device wordt gekoppeld aan de creditcard van je klant. Bij het doorrijden van de poortjes wordt het kastje gescand en gaat de slagboom open. Het tolbedrag wordt direct van de creditcard afgeschreven.

4. Kan Florida goed gecombineerd worden met andere delen van Amerika?

Florida is erg goed te combineren met andere gebieden in Amerika. Hoewel het klimaat vaak anders is, kun je hier nog prima rekening mee houden. Denk bijvoorbeeld is aan een combinatie van New York City en Florida. Sinds kort hebben we ook bouwstenen in the Deep South (Mississippi, Tennessee, Louisiana, Alabama, waarbij je langs hoogtepunten uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis rijdt. Mocht je klant hier interesse in hebben, horen wij dat graag.

5. Wat is de beste reistijd voor Florida?

Met meer dan driehonderd dagen zon per jaar is Florida met recht de Sunshine State. Een zeebriesje laat palmen ruisen en de zon schittert in het water: voor ons het ultieme vakantiegevoel. Vanaf  de kerstvakantie tot en met de meivakantie is de temperatuur aangenaam, met een gemiddelde tussen de 18 °C en 24 °C en weinig regen. Juni, juli en augustus zijn broeierig warm, met kans op een flinke onweersbui.

6. Heb je veel last van het orkaanseizoen in Florida?

Het orkaanseizoen loopt officieel van begin juni tot eind oktober. Florida krijgt af en toe te maken met een krachtige orkaan, met harde windstoten, onweer en zware neerslag tot gevolg. De Hurricane Watch houdt orkanen goed in de gaten. En juist in Amerika zorgen autoriteiten direct voor maatregelen en veiligheid bij een naderende hurricane.  

7. Kunnen jullie ook pretparktickets regelen voor parken in Orlando?

Een bezoek aan Florida zonder een pretpark te bezoeken kan eigenlijk niet; vandaar dat wij diverse parken kunnen boeken voor je klant. Als je in de bouwsteen van Orlando op +activiteit klikt, dan zie je wat er allemaal mogelijk is.

8. Hebben jullie ook familiereizen door Florida?

Amerika is een land waar je met kinderen heel goed heen kunt. Al onze gezinsreizen zijn terug te vinden op Amerikakids.nl. Mochten je klanten hierin geïnteresseerd zijn, dan horen wij dit graag. Onze Family-bestemmingsexperts maken graag een mooie offerte voor je klanten.

9. Jullie hebben meer bouwstenen in de Keys. Wat is het verschil?

Het klopt dat wij meerdere bouwstenen in de Keys hebben, omdat wij groot fan zijn van deze eilandengroep. Wij hebben een bouwsteen in de Upper Keys en Key West. In de Upper Keys kun je heerlijk snorkelen. Key West is het zuidelijkste puntje van Amerika en een echte aanrader. Het is dus zeker geen straf om beide plekken in je plan te verwerken.

10. Wat als er iets ter plaatse is?

Je klanten kunnen ter plaatse contact opnemen met onze agent. Deze is het eerste aanspreekpunt tijdens de reis. Het nummer vinden ze terug in de reisbescheiden.

 

 

Bericht delen: