Inzoomen op twee nieuwe gezichten van Riksja: Marielle en Laura

Stilstand in de reiswereld is onmogelijk. Beweging is wat ons verder brengt. Ook binnen ons enthousiaste Riksja-team zijn er momenten van komen en gaan. Na het vertrek van Hans en Dennis, introduceren we Marielle en Laura. Samen vormen zij sinds enkele maanden het retail sales team.

Reislust en reiservaring is belangrijk voor alle Riksja-collega’s. Ook de nieuwkomers hebben de nodige bagage. Laura werkte voorheen als reisbegeleider bij Koning Aap en Marielle was werkzaam als reisagent, voor ze bij het Riksja Family team terecht kwam.

Marielle en laura (1 van 1)Werkvloer

Hoe bevalt het hen op de nieuwe werkvloer? “Het viel mij al snel op hoe ongelooflijk veel kennis er binnen Riksja is”, zegt Laura. “Er is altijd wel iemand met specifieke kennis over een land waar ik weinig van weet. De sfeer is gezellig en vrij informeel.”

Marielle vindt het erg leuk om als voormalig reisagent nu aan de andere kant te staan. “Ruim een jaar werkte ik voor het family team, met specialisatie Zuid-Afrika. Overigens fantastisch, deze zomer ben ik zelf ook als reizende moeder met gezin naar Zuid-Afrika geweest. Toch vind ik de overstap naar het retail team nóg leuker. Vooral door de bredere verkoop en het contact met de reisbureaus en ZRA’s. Ik begrijp ze goed, want ik stond hiervoor in dezelfde schoenen!”

Grote overstap

Voor Laura is de overstap naar Riksja behoorlijk groot, geeft ze eerlijk toe. “Elf jaar was ik reisbegeleider, een heel onregelmatig en ook best wel zelfstandig beroep. Ik wilde heel graag weer wat meer structuur in mijn werk. Dat betekent terug naar kantoordagen en in een team meedraaien, dat is best wennen. Ik had Riksja al langere tijd in het vizier en vind het echt een heel leuke reisorganisatie. Het is leuk om hier samen met Marielle aan de slag te zijn.”  

Roots

De 48-jarige Laura Cantania is altijd veel in het buitenland geweest. Zoals haar naam al doet vermoeden, liggen de roots van haar vader in Italië. “Ik ben er ontelbare keren geweest. Tot mijn derde jaar woonde ik in Duitsland.  Ik heb ook vier jaar in Marokko gewoond. Daar voelde ik me echt thuis. Ik houd ontzettend van reizen. Daarom maakte ik elf jaar geleden vanuit de communicatiewereld de overstap naar de reisbranche. Het onderweg zijn vind ik zo ontzettend leuk!” Taalbarrières heeft ze niet snel. “Ik heb in de loop der jaren zes talen mezelf min of meer eigen gemaakt.”

Magisch

Interesse in de reiswereld heeft ook Marielle van ‘t Schip (45) niet van een vreemde. “Mijn vader reisde voor zijn werk de hele wereld over. Dik dertig jaar geleden was dat nog niet zo vanzelfsprekend. Dan kwam hij weer thuis met leuke souvenirs, het had nog iets magisch. En wie kon zeggen dat ie in de vakantie naar Amerika, Spanje of Canada ging? Ik wilde stewardess worden als kind. Het werd de reisbranche.”

Vakantie of reis

Als we spreken over favoriete vakantiebestemmingen, maken Marielle en Laura allebei duidelijk onderscheid tussen een reis en een vakantie. Marielle geeft toe dat ze eigenlijk heel honkvast is qua vakantiebestemming. “Bijna jaarlijks ga ik met man en zoons (nu 16 en 13 jaar oud) naar Griekenland. Wel steeds een andere plek, maar heerlijk ontspannen.  Maar na onze reis twee jaar geleden naar Canada, had ik echt behoefte aan vakantie”, zegt ze lachend. “Dat was zó vermoeiend!”

Eerlijke adviezen

Laura vertelt dat ze vrienden nog wel eens heeft moeten uitleggen dat je als reisbegeleider niet altijd op vakantie bent. “Reizen is intensief en als begeleider was het gewoon hard werken. Voor reizigers is het ook belangrijk te weten waar ze aan toe zijn. We geven binnen Riksja daarom ook graag eerlijke adviezen over de planning.” Marielle vindt het ook een wijs advies om rustdagen in te plannen tijden je reis. “Je bent geneigd om je reis helemaal vol te boeken en elk moment te besteden aan bezienswaardigheden en activiteiten, maar tussendoor een dagje opladen is wel heel prettig.”

Me-time

Na een werkdag van bellen, mailen, adviseren en advies vragen duikt de spontane Marielle graag in het sociale leven van gezin en vrienden. “Ik houd ook van lekker eten. Doe mij maar allerlei wereldgerechten! Dat brengt de landen dichtbij.  Daarnaast ga ik ook graag een potje tennissen.”

Laura bezoekt in haar vrije tijd graag musea of vrienden.  “Om echt te ontspannen luister ik graag muziek of ga ik dansen.” Wat haar keuze voor eten betreft: uiteraard Italiaans. “Maar dan wel in Italië. Recepten van mijn vader zijn fantastisch. Eigenlijk van oorsprong uit de armeluizenkeuken. Je eet van wat er voorhanden is, maar zo vol en puur van smaak!”

Verbeelding

Natuurlijk horen we graag nog welk land de dames persoonlijk als favoriet hebben.

Laura: “Iran. Het is een fantastisch mooi land dat zeer tot de verbeelding spreekt. Bijna nergens vind je zo’n superrijke, oude cultuur. Het is van oudsher een goed ontwikkeld land. Iran is echt een land dat je moet zien om je beeld bij te stellen. Heel fascinerend!”

Marielle: “Zuid-Afrika is prachtig. Ik ben er afgelopen zomer nog met het gezin geweest. Lekker avontuurlijk en actief  bijzondere en kleinschalige accommodaties. Inclusief ziplinen raften, en mountainbiken Ik kon natuurlijk niet onder doen voor mijn mannen. Ontzettend mooie tijd gehad!

Bekijk Marielle ook via onderstaande video

Marielle video

 

Wat is jouw favo bestemming? En van welke persoonlijke reisanekdotes mogen we meesmullen? Geef je op voor onze interviewserie ‘In gesprek met…’!

 

Bericht delen: