Even kletsen met … Marieke Lueb

Interview blogs (4)Marieke is dol op het strand. Of ze nou op Ameland met haar voeten in de zee staat of op een tropisch paradijs in Thailand, het levert haar keer op keer geluksmomentjes op. Haar doel als ZRA is dan ook het bezorgen van geluksmomenten bij haar klanten. Het gaat haar goed af, want dit jaar viert ze haar tienjarig jubileum als zelfstandig reisagent. Wij vroegen ons af, hoe viert ze dat?

Op het strand voel jij je thuis. Waar komt dat vandaan?

“Ik ben weg van de zee, ik kan het niet verklaren. Ik heb het waarschijnlijk geërfd van mijn ouders. Vroeger vertrokken we met het gezin altijd in een volgeladen auto naar Zeeland. Mijn oom en tante hadden een huisje bij Renesse en dat was super. De duinen over en daar was het strand. Het klinkt misschien gek, maar de zee heeft voor mij iets magisch. Ik moet dus – als ik in de buurt van de zee ben - altijd even met de blote voetjes in het zand en het water.

In deze rubriek gaan we regelmatig in gesprek met reisprofessionals. Om jullie beter te leren kennen, maar ook om elkaar te inspireren met leuke tips & tricks. 

Wil jij ook een keer je verhaal vertellen? Laat het ons weten!

Heb je een top drie favoriete stranden?

“Zeker. Tijdens onze reis door Thailand hebben wij onze taxichauffeur op Ko Tao gevraagd ons naar een strand te brengen waar niemand was en kwamen terecht op een hemels plek. De naam van het strand herinner ik me niet, maar op dit eiland is eigenlijk elk strand te omschrijven als een paradijs. Ook de stranden van Renesse en Ameland vind ik geweldig. Nederland heeft echt hele mooie stranden en dat vergeten we nog wel eens. Verder vind ik de stranden op de Kanaaleilanden mooi, maar ook de Jan Thielbaai op Curaçao, een stuk populairder, maar nog steeds even prachtig.”

onbewoond eiland tent
Stranden zijn heerlijk, maar het summum is toch wel je 'eigen' onbewoonde eilandje. Bijvoorbeeld hier in Thailand!

Je bent nu al tien jaar ZRA. Hoe vier je dat?

“Elk jaar organiseer ik een busreis naar een kerstmarkt in Duitsland. Dit jaar doe ik het helemaal anders, we gaan met de boot een weekend naar Londen. We blijven in de kerstsfeer, want we zijn er eind november wanneer de kerstslingers en romantische lampjes net hangen. De eerste 60 mensen hebben zich aangemeld en ik vermoed dat dit aantal nog zal groeien. Tijdens onze dorpsbraderie Wehleriade kunnen mensen ook nog eens twee gratis tickets winnen!

Ook krijgt iedere klant bij een boeking dit jaar een speciaal kaartje met de tekst ‘bedankt dat je mij hebt laten groeien’. Dit kaartje kunnen ze in de grond stoppen, waarna er, met een beetje liefde, een bloem uitgroeit.”

Welke reis herinner je je nog als de dag van gisteren?

“Hoewel elke reis iets heeft, heb ik fijne herinneringen aan de reis met mijn gezin naar Thailand drie jaar geleden en de reis naar IJsland met mijn man. Hier barste het van de geluksmomentjes waarvan er een toch wel erg bijzonder was. We hadden een excursie geboekt om het Noorderlicht te bekijken en die werd geannuleerd door slecht weer. Zitten we in de Blue Lagoon te relaxen, werden we ineens verrast door het magische plaatje. We moesten een paar keer knipperen, ‘Is dit echt of is dit omdat we het Noorderlicht gewoon heel er graag willen zien?’.

Ook heb ik met mijn man – voordat de kids er waren – een rondreis gemaakt door Zuid-Afrika. Met een Volkswagen Golf reden we jong en onbezonnen door het Krugerpark. Die reis zou ik nog eens willen maken, deze keer met de kinderen die het reisvirus hebben overgenomen.”

giraffeHeb jij klanten die ook heel graag Zuid-Afrika willen zien?
We hebben voor het najaar 2019 een mooie Herfstactie in onze Travel Planner!

Je hebt je eerste reis bij Riksja ondergebracht. Waarom?

“Ik kreeg een aanvraag van een jong stel voor een rondreis door Nepal. Ik moest meteen aan Riksja denken. Avonturiers die graag een aantal excursies wilde doen, veel van het land wilden zien, maar tussendoor ook vrije tijd wilde hebben. De bouwstenen van Riksja waren perfect om deze reis samen te stellen. Omdat het de eerste keer was heb ik Riksja gebeld en was blij verrast over het enthousiasme aan de telefoon. Ze dachten mee en hingen pas op toen alles tiptop in orde was. Ik vond het super en ga de Travel Planner vaker gebruiken.”

Wil jij ook een keer je verhaal vertellen? Laat het ons weten!

Bericht delen: