Dennis gaat op wereldreis: “ik zie uit naar onverwacht mooie momenten”

sleeve

In één reis alle continenten aandoen en minstens dertig landen doorkruisen. Voor velen een droom, maar onze collega Dennis gaat het gewoon doen! Hij wil bijzondere beelden vastleggen. Op de camera, maar ook in de vorm van tatoeages. “Ik ben enorm benieuwd naar de tattoocultuur wereldwijd! Daar wil ik een documentaire over maken.”

Na 15 maanden in dienst bij Riksja, is voor de Rotterdamse Dennis de tijd rijp om samen met zijn vriendin een wereldreis te maken. Hij heeft onlangs zijn huis verkocht met flinke overwaarde, de mazzelaar. Een uitgelezen kans dus. “Ik wilde eigenlijk helemaal niet weg bij Riksja, het is echt een superleuk bedrijf en het laatste jaar heeft me veel gebracht. Ik blijf gelukkig actief voor Riksja en zal vanaf mijn wisselende bestemmingen nog van betekenis zijn.”

De levenslustige wereldreiziger is eerder werkzaam geweest als reisfotograaf. Met een opleiding aan de Fotovakschool in Rotterdam begon Dennis een eigen bedrijfje waarin hij veel ervaring heeft opgedaan met zowel reizen als fotografie. “Het was een druk leven. Want ik deed het naast mijn baan als manager van een restaurant waarvoor ik 40 tot 60 uur per week werkte.”

Avontuur

dennis-opvliegtuig

Een luie vakantie is niks voor Dennis. “Ik verveel me snel en zoek graag het avontuur op. Van kinds af aan houd ik al van reizen. Vroeger vond ik het fantastisch om te backpacken. Vijf dagen na die orkaan in Miami en Sint Maarten ben ik afgereisd naar Florida en heb daar gefotografeerd. Je weet niet wat je aantreft. Het leverde mooie plaatjes op.”

chernobyl (1)
"Tsjernobyl was een indrukwekkende plek"

Dennis raakt niet snel uitgepraat over bijzondere bestemmingen. “Tsjernobyl was een geweldige plek! Uiteraard meer indrukwekkend dan leuk. Het leukste land vind ik denk ik Japan. Tokyo is zó raar! Je raakt na dagen nog niet uitgekeken. Er is daar een enorm contrast tussen het traditionele en de jonge generatie, voor wie het niet gek genoeg kan.”

Maak de stap

De wereld is groot en er is enorm veel te ontdekken. Een avontuurlijke reis maken vergt voorbereiding. Hoe pak je het aan? Dennis adviseert twijfelaars zich niet te laten weerhouden door wat je leest op internet. “Durf de stap te maken. Pak gewoon de wereldkaart en bedenk eerst waar je heen wilt. En laat je dan niet meer afleiden door alle andere opties of risico’s.

noorderlicht

Ik ga deze reis dolgraag duiken in Antarctica. Ik zal me wel moeten voorbereiden, maar het lijkt me zo mooi om zaagvissen en orka’s te zien; ik ga ervoor!”

Route

wadirum
"Een reis wordt bijzonder door het onverwachte"

Dennis heeft met zijn vriendin wel iets van en route uitgestippeld, maar bereidt bewust niet teveel voor. “Een reis wordt pas bijzonder als je het onverwachte tegenkomt. Ik wil getriggerd worden en me laten verrassen.” De reis zal starten in september in Sint Petersburg en dan met de Trans Mongolië Expres diep Azië in. In Noord-Korea wil ik een eerste tattoo laten zetten. Het schijnt daar nog maar net legaal te zijn. Een uitdagende plek om mijn onderzoek te starten naar cultuur en gebruiken rondom tatoeages. Ik hoop dat het resulteert in een mooie documentaire.”

Onze tip: volg Dennis

fttravels

De eindbestemming is nog niet bekend, maar Dennis en Rita zullen minimaal anderhalf jaar op pad zijn. Gedurende deze periode zijn ze te volgen op Instagram en houden ze een website bij. We hebben Dennis afgelopen jaar leren kennen als iemand met wie altijd wat te beleven valt. Een topgozer die we absoluut gaan missen! We zijn ontzettend benieuwd naar zijn avonturen en gaan hem zeker volgen. Jij ook? Wij zeggen: doen! Ze vertrekken op 19 september.

Bericht delen: