Inspiratie, tips & tricks voor reisadviseurs


Doorzoek onze blogs en tips:

Checklist voor een goede offerte.

Je herkent het vast wel. Je hebt een aanvraag van klanten en ze hebben een lijst aan wensen. Natuurlijk niet gek, want zij willen hun droomvakantie via jou geregeld hebben. Een hele eer voor jou en je wilt ze zo goed mogelijk van dienst zijn. Vaak hebben klanten al een heel goed idee wat ze willen. Misschien heb ze  al online gekeken voor verschillende mogelijkheden.

Wij geven je in deze blog  5 zaken die belangrijk zijn om aan een klant te vragen om een zo goede mogelijke offerte aan te bieden vanuit Travel Planner.

Lees meer

Delen & Verdienen in 5 stappen

Ben jij trots op jouw samengestelde reis en wil je deze als rondreis aanbieden aan een collega reis-adviseur? Of krijg jij regelmatig vragen over bepaalde bestemmingen en wil jij je collega helpen? Jouw hulp aan collega’s wordt beloond met €100,- via Delen en Verdienen!

Lees meer

Even kletsen met... Inge Kneefel (Face2Face Travel)

Inge Kneefel is blij met haar baan. “Dit maakt me echt gelukkig. Maatwerk leveren voor klanten die een mooie reis willen maken.” Haar stem klinkt helder, vriendelijk en rustig. De enthousiaste reisadviseur begeleidt met haar vele levenservaring haar klanten professioneel naar prachtige reisbestemmingen.

Lees meer

Even kletsen met... Brenda Kuijlenburg (TUI at Home)

Brenda werkt al ruim 13 jaar in de reisbranche en is inmiddels vijf jaar actief als zelfstandig Reisagent voor Tui at Home. De voordelen om als ZRA te werken zijn voor haar de flexibele werktijden en vrijheid.
“Ik hoef niet te wachten tot er klanten langskomen, maar kan ook via de mail, telefoon of aan de keukentafel mensen helpen. Zelf reis ik veel en probeer ik ieder jaar wel 1 of 2 studiereizen te doen, want wat je gezien hebt of meegemaakt kun je beter verkopen.”

Lees meer

Top 5: de meest populaire bestemmingen van dit moment

Sommige bestemmingen zijn nou eenmaal populairder dan andere bestemmingen. We hebben een overduidelijke top 5 van de meest populaire bestemmingen van dit moment. Betekent dit dan dat de reiziger deze bestemming juist moet mijden om niet ook onderdeel te worden van het massatoerisme? Zeker niet! Riksja heeft prachtige unieke  plekjes  voor je uitgezocht.  Deze vind je in de samengestelde voorbeeldreizen, die je gebruikt als basis voor het reisvoorstel voor jouw klant.  Het leuke is, alle bestemmingen zijn ook voor gezinnen met (jonge) kinderen te boeken! 

Lees meer

A day at the office @ Riksja Retail

Op de Riksja Retail afdeling is geen dag hetzelfde. Dat is maar goed ook, want onze Riksja collega’s houden van diversiteit én afwisseling. In deze blog nemen wij je mee met een dagje achter de schermen.

Lees meer

Even kletsen met... Ellen Verwegen

Ellen Verwegen is ZRA en aangesloten bij Reiscreaties. Een ondernemer moet doorzetten in goede tijden en in slechte tijden. Met die insteek staat Ellen Verwegen in het leven. En dat legt haar geen windeieren. “Het is hard werken, maar het loont. Ik heb echt mijn plek gevonden in zes jaar tijd als ZRA.”

Lees meer

Nog eens 5 wilde bestemmingen (deel 2)

Als ZRA bied je je klanten graag een reisoptie die past bij hun interesses en passies. Bijvoorbeeld bepaalde dieren. In mijn vorige blogpost had ik het over flamingo’s, de Big Five en ‘schattige’ rode gifkikkers. In deze post vertel ik je waar je je klanten naartoe kunt sturen als ze wild zijn van zebra’s, luipaarden of - om maar wat te noemen - zeekoeien. 

Lees meer

Hallo! Lisette en Vincent stellen zich voor.

Het Riksja Team breidt zich verder uit! Ook deze maand kunnen we twee nieuwe gezichten welkom heten: Lisette en Vincent. Samen met Mariëlle en Laura, zijn zij onderdeel van het support team.  Je gaat dus veel meer van Lisette en Vincent horen. Wie zijn ze? We stellen ze graag aan je voor! 

Lees meer

5 bestemmingen om wild van te worden (deel 1)

Veel diersoorten kun je natuurlijk spotten in de dierentuin, maar hoeveel leuker is het om de dieren in hun natuurlijke habitat te zien? Stuur je klanten naar plekken waar we hun favoriete dieren kunnen spotten, in de vrije natuur. Hoe? Wij hebben we overzicht gemaakt met de beste wildspotplekken (mooie voor een potje scrabble, of Wordfeud) ter wereld.

Lees meer

Zo stel je een geweldige Nieuw-Zeeland-rondreis samen [VIDEO]

Onze collega's hebben allemaal een specialisme op een van onze vijftig bestemmingen: Indonesië, Peru, Marokko, Canada - noem maar op! Om jou nog beter te helpen bij het verkopen van deze bestemmingen, maken we een serie met verkooptips door onze bestemmingsspecialisten. Vandaag deelt Simone haar gouden tips voor een reis door Nieuw-Zeeland. Check de video hieronder! 🎥

Lees meer

Zo stel je een geweldige Vietnam-rondreis samen [VIDEO]

Onze collega's hebben allemaal een specialisme op een van onze vijftig bestemmingen: Indonesië, Peru, Marokko, Canada - noem maar op! Om jou nog beter te helpen bij het verkopen van deze bestemmingen, maken we een serie met verkooptips door onze bestemmingsspecialisten. Vandaag deelt Vincent zijn gouden tips voor een reis door Vietnam. Check de video hieronder! 🎥

Lees meer

Even kletsen met... Natascha Mali (TUI)

Voor reislustig Limburg is Natascha Mali een rots in de branding. De 50-jarige manager van reisbureau TUI heeft al 25 jaar mensen aan tickets geholpen om meer van onze mooie planeet te zien. Menig klant weet de winkel in het Limburgse Heerlen te vinden. “Persoonlijk advies, daar blijven mensen bij ons voor binnenstappen. Ik geloof dat reiswinkels blijven bestaan. Wij zijn een belangrijk aanspreekpunt voor velen.”

Lees meer

5 redenen om met de kinderen naar Costa Rica te gaan

Prachtige stranden die grenzen aan het regenwoud, vulkanen, heel veel wildlife en een vriendelijke bevolking. Costa Rica is één van de mooiste en fijnste landen in Midden-Amerika. Voor een ontspannen óf actieve vakantie, maar zeker ook een ultieme bestemming voor een familiereis met jonge kinderen of pubers. Deze 5 redenen geven aan waarom Costa Rica de perfecte reis is voor het hele gezin.

Lees meer

Inzoomen op twee nieuwe gezichten van Riksja: Marielle en Laura

Stilstand in de reiswereld is onmogelijk. Beweging is wat ons verder brengt. Ook binnen ons enthousiaste Riksja-team zijn er momenten van komen en gaan. Na het vertrek van Hans en Dennis, introduceren we Marielle en Laura. Samen vormen zij sinds enkele maanden het retail sales team.

Lees meer

Even kletsen met... Rein Visser

Het gros van de professionals in de ZRA-branche is vrouw. Het aantal mannelijke zelfstandigen is op één hand te tellen. Onder hen is de joviale Rein Visser. Hij benadrukt graag het sociale aspect van zijn beroep. In dienst staan van de klant doe je niet voor de harde euro’s, geeft hij toe. Misschien zijn mannen vaak zakelijker. Een reis moet comfortabel zijn voor de klant. Geld verdienen aan de verkoop van de reis mag niet op de eerste plek staan, vindt Rein.

Lees meer

5 Tips voor het plannen van een onvergetelijke reis door Ecuador!

Onze collega's hebben allemaal een specialisme op een van onze vijftig bestemmingen: Indonesië, Peru, Marokko, Canada - noem maar op! Om jou nog beter te helpen bij het verkopen van deze bestemmingen, maken we een serie met verkooptips door onze bestemmingsspecialisten. Vandaag deel ik (Karin), Riksja reisexpert Ecuador, mijn gouden tips voor het plannen van een reis door Ecuador. 

Lees meer

Dennis gaat op wereldreis: “ik zie uit naar onverwacht mooie momenten”

In één reis alle continenten aandoen en minstens dertig landen doorkruisen. Voor velen een droom, maar onze collega Dennis gaat het gewoon doen! Hij wil bijzondere beelden vastleggen. Op de camera, maar ook in de vorm van tatoeages. “Ik ben enorm benieuwd naar de tattoocultuur wereldwijd! Daar wil ik een documentaire over maken.”

Lees meer

Afscheidsblogje van Hans

Het is natuurlijk onzin wat Marco Borsato 15 jaar geleden zong: afscheid nemen bestaat niet. De man die tegenwoordig weer De Kuip vol krijgt, had het bij het verkeerde eind. Afscheid nemen bestaat wel. En dat is maar goed ook. Het is tijd voor mij om te gaan. Maar niet voordat…

Lees meer

Binnen 1 uur een offerte op maat: zo doe je dat

Een standaardreis boeken kan iedereen. Dus als reisagent maak je graag een offerte op maat voor een echt bijzondere reis. Maar dat kan tijdrovend zijn.  Wat zou je ervan vinden als het jou zou lukken binnen een uur?

Lees meer

Meestgestelde vragen over... Jordanië

Vandaag hebben we de meest gestelde vragen (en de antwoorden) over Jordanië op een rij gezet. We krijgen regelmatig vragen over onze bestemmingen. Bijvoorbeeld over visa, routes en zelfs over hoeveel kilo bagage er mee mag. Die informatie (en meer!) lees je hier.

Lees meer

Riksja neemt stappen voor klimaatwinst

Zoals je misschien weet, compenseren wij 100% van de CO2-uitstoot van al onze reizen. Dus zowel de vluchten als het landarrangement. Maar terwijl Nederland zich voorbereidde op de zogeheten Zwarte Zaterdag op 27 juli, de drukste dag van het jaar, namen wij als reisorganisatie een nóg grotere stap om de negatieve effecten van al onze reizen tegen te gaan. We gaan van volledige CO2-compensatie over naar klimaatwinst.

Lees meer

Individuele rondreis: iets voor mijn klant?

We snappen ook dat het voor de een vanzelfsprekender is dan voor de ander, maar wij zijn ervan overtuigd dat een individuele rondreis voor iedereen is weggelegd.  Zetten jouw klanten hun tentje al jarenlang op dezelfde kampeerplek op Texel en willen ze eens wat anders? Laat je inspireren!

Lees meer

Meestgestelde vragen over... Nepal

Vandaag hebben we de meest gestelde vragen (en de antwoorden) over Nepal op een rij gezet. We krijgen regelmatig vragen over onze bestemmingen. Bijvoorbeeld over visa, routes en zelfs over hoeveel kilo bagage er mee mag. Die informatie (en meer!) lees je hier.

Lees meer

Zo stel je een geweldige Peru-rondreis samen [VIDEO]

Onze collega's hebben allemaal een specialisme op een van onze vijftig bestemmingen: Indonesië, Peru, Marokko, Canada - noem maar op! Om jou nog beter te helpen bij het verkopen van deze bestemmingen, maken we een serie met verkooptips door onze bestemmingsspecialisten. Vandaag deelt Elbrich haar gouden tips voor een reis door Peru. Check de video hieronder! 🎥

Lees meer

NIEUW in de Travel Planner: korte reizen!

Een weekje naar Zuid-Afrika of Mexico, is dat te doen? Ons antwoord: JAZEKER! Bij een verre reis denk je algauw aan een reistijd van drie weken. Toch krijgen we ook regelmatig vragen naar wat kortere reizen. Bijvoorbeeld voor klanten die er in de herfstvakantie even tussenuit willen. Dat hebben we nu dus eenvoudig gemaakt.

Lees meer

Even kletsen met … Marieke Lueb

Marieke is dol op het strand. Of ze nou op Ameland met haar voeten in de zee staat of op een tropisch paradijs in Thailand, het levert haar keer op keer geluksmomentjes op. Haar doel als ZRA is dan ook het bezorgen van geluksmomenten bij haar klanten. Het gaat haar goed af, want dit jaar viert ze haar tienjarig jubileum als zelfstandig reisagent. Wij vroegen ons af, hoe viert ze dat?

Lees meer

6x de leukste fietstochten op reis

Nederland is een fietsland. Er ligt ongeveer 35.000 kilometer fietspad in ons land en dikke kans dat jij een stalen ros hebt staan. Zijn jouw klanten fervente fietsers? Dan is het leuk om te weten dat er meer landen zijn waar je lekker kunt fietsen. We zetten  zes fietstochten op een rij, zonder gure wind om je oren en striemende regen in je gezicht.

Lees meer

Meestgestelde vragen over ... Tanzania

Wat is eigenlijk het verschil tussen Kenia en Tanzania, wordt ons weleens gevraagd. De landen zijn wel buren van elkaar, maar hebben ieder een sterk eigen karakter. Waar Kenia volop safari is, staat Tanzania voor diversiteit. Hier vind je de Kilimanjaro, witte stranden op Zanzibar en toch ook een overdaad aan wild in het achtste wereldwonder: de Ngorongorokrater. Of je klant dus actief in de benen wilt of juist even helemaal niets wil doen: in Tanzania kan het allemaal.

Lees meer

Even kletsen met … Annemarie Lenders (D-Reizen)

Annemarie Lenders ziet haar werk als een geschenk uit de hemel. Ze mag de vrije tijd van haar klanten invullen. “Dat is toch geweldig?” Per toeval rolde Annemarie dertien jaar geleden de reiswereld in. Na een leuke baan in de detailhandel was ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze stuitte op een managementfunctie bij D-reizen en hoewel ze geen reisgerelateerde geschiedenis had, zat ze binnen een paar weken achter de balie. Wij vroegen ons af, wie staan er zoal bij haar aan de balie en waar gaan ze naartoe?

Lees meer

Haal alles uit Namibië & Botswana met deze 5 tips

Onze collega's hebben allemaal een specialisme op een van onze vijftig bestemmingen: Indonesië, Peru, Marokko, Canada - noem maar op! Om jou nog beter te helpen bij het verkopen van deze bestemmingen, maken we een serie met verkooptips door onze bestemmingsspecialisten. Vandaag deelt Sharony zijn vijf gouden tips voor een reis door Namibië en Botswana. Check de video hieronder!

Lees meer

Indonesië webinar gemist? Kijk deze hier terug ...

Heb je onze webinar over Indonesië gemist? Geen nood. Je kan hem hier terug kijken. Onze collega Kerstin neemt je tijdens de webinar mee naar haar favoriete bestemming: Indonesië. Ze deelt haar jarenlange ervaring en insidertips.

Lees meer

Wat als je klant ter plaatse iets vervelends overkomt?

Heeft je klant tijdens de reis een vraag? Of gebeurt er onverwacht iets vervelends? Dan is onze lokale partner het eerste aanspreekpunt tijdens de reis. Deze is 24 uur per dag bereikbaar om je klant te ondersteunen waar nodig.

Lees meer

Even kletsen met … Colinda Scholtz (Reiscreaties)

Colinda Scholtz heeft vaak aan één woord genoeg om de juiste reis samen te stellen voor haar klanten. Met een conversie van 98 procent is ze dan ook een van de finalisten van de verkiezing ‘Beste Zelfstandig Reisadviseur van Nederland’ 2019. Dit vinden wij een gesprek waard, want hoe doet ze dit? Heeft ze speciale krachten? Hulp van bovenaf? Of is Colinda simpelweg een natuurtalent in het creëren van de mooiste reizen? 

Lees meer

15% korting op de nettoprijs van jouw eigen Riksja-reis

Mei is voor velen dé maand van het vakantiegeld en dus het moment om een vakantie te boeken. Bijvoorbeeld bij Riksja 😉 Wellicht heb je al eens rondgesnuffeld of zelfs al meerdere reizen voor je klanten bij ons geboekt. Leuk! Maar heb je zelf al eens een Riksja-reis ervaren? We gunnen jou dat van harte. Daarom krijg je als reisagent nu geen 5%, maar wel 15% korting op de nettoprijs van je eigen reis! Dit aanbod geldt tot en met 30 juni 2019, op jouw boeking in de Travel Planner.

Lees meer

Meestgestelde vragen over... Florida

We krijgen regelmatig vragen over onze bestemmingen. Bijvoorbeeld over visa, routes en zelfs over hoeveel kilo bagage er mee mag. We proberen iedereen die vragen heeft zo goed mogelijk te helpen, maar dat kost ons veel tijd. Daarom hebben we besloten om een blogserie te maken met de meest gestelde vragen over een bestemming. Vandaag hebben we de meest gestelde 10 vragen (en de antwoorden) over Florida op een rij gezet.

Lees meer

De 4 verschillen: Travel Planner versus consumentensite

Yes, op een van onze consumentensites zie je een reis die perfect bij de wensen van je klant aansluit! Enthousiast ga je aan de slag in de Travel Planner, maar al snel kom je erachter dat de reis die je zo graag wilt voorstellen afwijkt van de reis in de Travel Planner. Hier klopt iets niet! Of toch wel?

Lees meer

Vrienden van Riksja

Foto's blogs (5)Om onze reizen te realiseren, werken we nauw samen met mensen over de hele wereld. Onze lokale agenten regelen alles ter plaatste. Zij zijn onze oren, ogen en helpende hand en het eerste aanspreekpunt voor ons reizigers. Onze gidsen spelen een cruciale rol in de reisbeleving en de chauffeurs zorgen ervoor dat iedereen veilig van A naar B komt. We kunnen niet zonder hen. Maar wat betekent het voor deze mensen om met onze reizigers in contact te komen? Een aantal van hen vertellen hun verhaal.

Lees meer

9 tips voor onvergetelijk Kyoto

Kyoto is een absolute must tijdens een rondreis door Japan. Niet alleen omdat je klant hier de mooiste plekjes vindt, maar ook omdat er in en rondom de stad ontzettend veel te doen is. We raden je aan om minimaal een week in de stad te boeken voor je klant.  In deze blog bespreken we de hoogtepunten. Reis je met ons mee?

Lees meer

Meestgestelde vragen: bestemmingen die niet in de Planner staan

Nog niet al onze bestemmingen staan in de Travel Planner. We krijgen hier geregeld vragen over. Hieronder hebben we de belangrijkste vragen voor je op een rijtje gezet. Zo hoef je niet op een antwoord te wachten en kun je meteen verder met het helpen van je klanten. En ons scheelt het ook tijd. Win-win! Heb je toch nog een vraag die er niet tussen staat? Laat het  even weten ...

Lees meer

We waren bij Face2Face Travel en kregen deze vragen ...

Afgelopen donderdag waren wij bij Face2Face Travel in Hoofddorp. Wat een gezellige club! Terwijl het zonnetje lekker naar binnen scheen, vertelde Hans meer over Riksja Retail. We kregen verschillende vragen over de Travel Planner en onze manier van werken. Het lijkt ons goed om hier nog even op in te zoomen. 

Lees meer

Meestgestelde vragen over... Sri Lanka

We krijgen regelmatig vragen over onze bestemmingen. Bijvoorbeeld over visa, routes en zelfs over hoeveel kilo bagage er mee mag. We proberen iedereen die vragen heeft zo goed mogelijk te helpen, maar dat kost ons veel tijd. Daarom hebben we besloten om een blogserie te maken met de meest gestelde vragen over een bestemming. Vandaag meer over Sri Lanka. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde 10 vragen over Sri Lanka. 

Lees meer

Meestgestelde vragen over... Thailand

We krijgen regelmatig vragen over onze bestemmingen. Bijvoorbeeld over visa, routes en zelfs over hoeveel kilo bagage er mee mag. We proberen iedereen die vragen heeft zo goed mogelijk te helpen, maar dat kost ons veel tijd. Daarom hebben we besloten om een blogserie te maken met de meest gestelde vragen over een bestemming. Vandaag hebben we de meest gestelde 12 vragen (en de antwoorden) over Thailand op een rij gezet.

Lees meer

Zo werkt Japan in de praktijk

Omdat Japan een groot land is, verschillen de temperatuur, taal en zelfs seizoenen per gebied. In deze blog geven we je alvast wat praktische informatie over reizen door Japan: de beste reistijd, de taal en het vervoer.

Lees meer

Even kletsen met… Sylvia Timp (YourTravel)

Sylvia Timp raakte ooit in discussie met een Vietnamese taxichauffeur en werd zonder pardon met rugzak en al midden op de snelweg uit de auto gezet. Haar les? Discussieer voordat je de taxi in stapt over de prijs van de rit. Vandaag de dag geeft ze haar door de jaren heen geleerde wijze lessen en ervaringen door aan haar klanten als ZRA. Wij vroegen ons af, hoe doet ze dat?

Lees meer

De beste reistijd voor al onze bestemmingen

We lezen regelmatig verhalen van reizigers die pech hadden dat ze net in het regenseizoen in Thailand zaten of op de eerste dag van het festivalseizoen het vliegtuig van Nieuw-Zeeland naar huis moesten nemen. Of dat leuke stel dat naar India is, belt je teleurgesteld op dat Holi helemaal niet in mei is. Ai! Maar dat zal  jouw klanten niet gebeuren! Jij hebt namelijk een handig lijstje die ze verzekert dat ze op het goede moment op de goede plek zijn!

Lees meer

Deze 7 dingen wist je nog niet over Japan

Hoe leuk is het om je klant niet alleen iets te kunnen vertellen over de hotspots van een land, maar ook over de cultuur! We kunnen eindeloos beschrijven hoe ‘gek’ Japan is ten opzichte van de wereld waarin wij leven. En dat hebben we dus ook gedaan 😆

Lees meer

Sushi diner voor 2 bij Aziatische boeking

Goed nieuws! Sinds kort staat er een fantastisch Aziatisch eilandenrijk in onze Travel Planner. Nippon, de Aziatische Archipel, oftewel: Japan! En dat willen we vieren, samen met jou. Met gratis sushi én gratis video's. Say whaaaaat??

Lees meer

9 alternatieve bestemmingen voor de zomerperiode

Je klant is op zoek naar bijzondere activiteiten en slaapplekken die ‘anders dan anders’ zijn. Leuk! Maar ze wil deze zomer weg en de meeste populaire en knusse plekjes zitten vol. Wring je je in alle bochten om een ‘net-niet reis’ te organiseren? Of help je de klant aan een onvergetelijke reis naar een land waar hij of zij in eerste instantie niet meteen aan dacht? Hier vind je negen alternatieve bestemmingen voor de zomerperiode die nu nog goed te boeken zijn.

Lees meer

Krijg geen spijt, boek op tijd


Eindelijk is je klant er uit: dáár wil ze heen! Ze ziet het voor zich: tropische palmbomen, tempels, stranden … Vol enthousiasme vraagt ze je om een reisplan uit te werken. En wat blijkt? Dat leuke park: helemaal volgeboekt. Of er is geen huurauto meer te krijgen. 

Als het op de ultieme reiservaring aankomt, wil je liever dat je klant geen geen concessies hoeft te doen. Wil jij de droomreis van je klant regelen, met alle leuke slaapplekken en speciale wensen. Zorg dan dat je klant op tijd boekt.  Hieronder vind je een overzicht van onze 29 meest populaire bestemmingen, op alfabetische volgorde. 

Lees meer

Of ik 10 slaapplekken weet in de natuur?


Als reisagent weet jij als geen ander dat een unieke slaapplek tijdens je reis nooit meer vergeet. "Stel je voor", vertel je je klant... "Vanuit je boomhut kun je plotseling een aapje van de ene tak naar de andere tak zien slingeren. Of steek het kampvuur aan, vlak voor je koepeltent op dat plekje dat alleen per kano te bereiken is. Of zie duizenden sterren als je naar een immense sterrenhemel tuurt, zonder dat licht uit de omgeving je zicht beperkt".

Lees meer

Even kletsen met… Anja Bos (Face2Face Travel)

De wondere reiswereld is de 47-jarige Anja Bos er met de paplepel ingegoten. Haar ouders startten in 1974 - als pioniers in het vak - een reisbureau en dus stond ze als klein meisje al in de winkel te springen. Ze volgde een studie in toerisme, deed ervaring op in de industrie, maakte een waanzinnige wereldreis en ontwikkelde zich sterk als ondernemer.

Lees meer

Dus je klant wil eens slapen onder de sterren?

Buiten slapen. In Nederland moet je er doorgaans niet aan denken. Ons weer is nu eenmaal wispelturig. En sterren? Welke sterren?! In het buitenland daarentegen zijn er verschillende plekken waar je in je slaapzakje kunt genieten van duizenden fonkelende sterren boven je hoofd. Wij hebben onze drie favoriete slaapplekken onder de blote hemel voor je op een rij gezet.

Lees meer

Meestgestelde vragen over... Costa Rica

Op zoek naar handige boekingsinformatie over Costa Rica bij Riksja? Look no further! Onze Costa Rica reizen worden beoordeeld als 'Uitstekend'. Hieronder hebben we 11 vragen (en de antwoorden_ op een rij gezet die we vaak over deze bestemming krijgen. Ben je er klaar voor?

Lees meer

Past mijn klant bij een Riksja-reis?

Sinds onze oprichting in 2000 hebben we natuurlijk veel geleerd over wat onze reizen bijzonder maakt en welk type klanten hier blij van worden. Niet iedereen is een Riksja-reiziger. We delen graag onze tips om je te helpen beoordelen of ons product past bij jouw klant. Spoiler: de Riksja-reiziger is niet een backpacker.

Lees meer

Meestgestelde vragen over... China

Als je klant een bestemming zoekt voor een pittige reis, dan ben je bij de rondreis China aan het juiste adres. Probeer maar eens het Chinese schrift te ontcijferen terwijl je op de trein stapt, met handen en voeten aan de gastvrouw in je homestay te vertellen dat de maaltijd heerlijk was, maar dat je genoeg hebt gehad. Daar kun je het al behoorlijk heet van krijgen! Hieronder hebben we de vragen (en de antwoorden) gezet die we vaak over deze bestemming krijgen. 

Lees meer

Zien we je bij een van onze Riksja Reisavonden?

Eind januari organiseerden we voor het eerst een Riksja Reisavond. Er was veel animo van klanten en reisagenten. Daarom gaan we het gewoon nog een paar keer doen! Op 21 februari 2019. Kom je ook? 

Eerst even de aftermovie van de eerste editie terugkijken? Kan!

Lees meer

Even kletsen met… Carina Erkens (TUI at Home)

Na jaren werkzaam geweest te zijn als röntgenlaborante gooide Carina Erkens-van der Weide het roer om. Al op jonge leeftijd had ze een grote passie voor de wondere reiswereld en dus begon ze in 1996 alsnog aan de opleiding tot reisadviseur. In 2001 startte ze als een van de eerste groep ZRA’s van Nederland. Wij vragen ons af: wat vindt ze van haar nieuwe carrière?

Lees meer

Meestgestelde vragen over... Zuid-Afrika

We krijgen regelmatig vragen over onze bestemmingen. Bijvoorbeeld over visa, routes en zelfs over hoeveel kilo bagage er mee mag. We proberen iedereen die vragen heeft zo goed mogelijk te helpen, maar dat kost ons veel tijd. Daarom hebben we besloten om een blogserie te maken met de meest gestelde vragen over een bestemming. Vandaag gaan we dieper in op de meest gestelde vragen over Zuid-Afrika. 

Lees meer

Met deze tips houd je jouw klant happy voor de reis


Je stopt natuurlijk veel energie in het binnenhalen van klanten. En als ze eenmaal binnen zijn, doe je je stinkende best om een geweldige reis samen te stellen. Zoveel wensen, zoveel bestemmingen, zoveel aanbieders; jij weet er je weg in de te vinden. Na een paar keer heen en weer, komt de verlossende zin: "Ja, dit willen we". De boeking is binnen, hoera! Nog 10 maanden en dan begint de reis... Maar hoort jouw klant nog iets van je in die tijd? 

Lees meer

Meestgestelde vragen over... Peru

We krijgen regelmatig vragen over onze bestemmingen. Bijvoorbeeld over visa, routes en zelfs over hoeveel kilo bagage er mee mag. We proberen iedereen die vragen heeft zo goed mogelijk te helpen, maar dat kost ons veel tijd. Daarom hebben we besloten om een blogserie te maken met de meest gestelde vragen over een bestemming. Vandaag gaan we dieper in op de meest gestelde vragen over Peru. 

Lees meer

10 slaapplekken waar we stapelverliefd op zijn


We willen niet zomaar in een of ander hotel slapen, maar juist overnachten op een plek waar je de sfeer van het land kunt proeven: een slaapplek die de reis bijzonder maakt. Het hoeft niet eens per se luxe te zijn, zolang het maar een beetje voelt als thuiskomen. Zijn we veeleisend?  Wij denken van niet. We weten namelijk uit ervaring dat die plekken bestaan. Deze tien slaapplekken doen ons hart sneller kloppen! 

Lees meer

Je klant bij Riksja onderbrengen. Eng?


We horen het vaker: ik ken jullie niet zo goed. Is het wel zo'n goed idee om mijn klant bij jullie onder te brengen? En we kunnen ons die vraag heel goed voorstellen. Je wilt je klant natuurlijk een onvergetelijke tijd bezorgen en de verleiding is groot om maar gewoon te boeken bij touroperators  of DMC's die je al kent. Onbekend maakt soms onbemind. Persoonlijk word ik juist altijd aangetrokken tot dat wat ik nog niet ken.

Lees meer

Even kletsen met… Jacqueline den Dunnen (Personal Touch Travel)

Op 43-jarige leeftijd dook Jacqueline den Dunnen terug de schoolbanken in. De reden? Haar vader boekte via een ZRA een prachtige cruise. Jacqueline kwam erachter dat je niet alleen via een reisbureau reizen kan boeken, maar ook bij de buurvrouw aan de keukentafel. Na jaren familie en vrienden reisadvies te hebben gegeven, maakte ze er haar werk van.

Lees meer

Meestgestelde vragen over... Cuba

We krijgen regelmatig vragen over onze bestemmingen. Bijvoorbeeld over visa, routes en zelfs over hoeveel kilo bagage er mee mag. We proberen iedereen die vragen heeft zo goed mogelijk te helpen, maar dat kost ons veel tijd. Daarom hebben we besloten om een blogserie te maken met de meest gestelde vragen over een bestemming. Vandaag gaan we dieper in op de (bijna) 10 meest gestelde vragen over Cuba. 

Lees meer

Meestgestelde vragen over... Indonesië

We krijgen regelmatig vragen over onze bestemmingen. Bijvoorbeeld over visa, routes en zelfs over hoeveel kilo bagage er mee mag. We proberen iedereen die vragen heeft zo goed mogelijk te helpen, maar dat kost ons veel tijd. Daarom hebben we besloten om een blogserie te maken met de meest gestelde vragen over een bestemming. Vandaag gaan we dieper in op Indonesië. En laten we maar starten bij het hete hangijzer: de aardbevingen van 2018. 

Lees meer

De 15 meest gestelde vragen over Vietnam

We krijgen regelmatig vragen over onze bestemmingen. Bijvoorbeeld over visa, routes en zelfs over hoeveel kilo bagage er mee mag. We proberen iedereen die vragen heeft zo goed mogelijk te helpen, maar dat kost veel tijd. En dat gaat soms ten koste van anderen. Daarom hebben we besloten om een blogserie te maken met de meest gestelde vragen over een bestemming. Dit is de eerste uit de serie en we starten bij een persoonlijke favoriet van mij: Vietnam. 

Lees meer

Even kletsen met… Marijke Brits (The Travel Club)

Zo’n 17,5 jaar geleden stond Marijke Brits voor het eerst achter de balie van een reisbureau in Nijmegen. Als 19-jarig meisje maakte ze kennis met de wondere reiswereld. Zoveel ervaring, daar stellen wij haar graag een aantal vragen over!

Lees meer

We Wish You a Riksja Christmas

Kerst Film 30 sec

Het is weer de tijd van de foute Kersttruien, vrolijk opgetuigde Nordmann-sparren (ja, ik weet het we zingen O denneboom), en borrels met rode neuzen. De foute kersttruien zijn afgestoft en de champagne wordt ontkurkt... Nog even snel pieken (pun intended). 

Lees meer

Deze landen worden hot in 2019

"Als je aan Colombia denkt, waar denk je dan aan?", vraagt de gids in de Colombiaanse hoofdstad Bogota. De toeristen kijken een voor een naar elkaar, wachtend op de eerste persoon die het woord in zijn mond durft te nemen. "Pablo Escobar? Drugs? Cocaïne?", zegt iemand. De gids schudt haar hoofd. "Dat dacht ik al. Na deze tour hoop ik dat jullie zien wat Colombia écht te bieden heeft: heerlijk vers fruit, koffie, prachtige natuur en vriendelijke mensen." 

Lees meer

Een mooie plek zonder jetlag? Check dit!


Iedereen wil wel eens een verre bestemming ervaren, maar niemand zit te wachten op die verrekte jetlag... We hebben er zelf ook een bloedhekel aan: slapeloze nachten, uitputtende middagen. Natuurlijk hebben wij het er uiteindelijk voor over, maar wat als jouw klant op reis wil zónder jetlag? Dan hebben we goed nieuws: ver reizen zónder een jetlag kán. Hieronder vind je een paar bestemmingen die lekker ver weg zijn,  met slechts een klein tijdsverschil met Nederland!

Lees meer

Helemaal hotel-de-botel van onze accommodaties


Een goede slaapplek zorgt voor blije reizigers. We snappen daarom heel goed dat jullie ons regelmatig vragen: joh, hoe werkt dat nou bij jullie met accommodaties? Dat leg ik je haarfijn uit in deze korte video (van nog geen minuut).

Lees meer

Aargh... Ik kan de Travel Planner niet openen!

Hoera! Je krijgt een superleuke aanvraag voor een individuele rondreis in Zuid-Amerika. Natuurlijk denk je direct aan Riksja, dus je gaat naar de Travel Planner! Je hebt al een beeld waar jouw klant warm van wordt, alleen nog even in elkaar klikken die reis! Maar... Wat is dat? De Travel Planner doet het niet! Stomme Riksja! Of toch niet??

Lees meer

5 tips voor jouw Facebook pagina (en 1 handige link!)


Een goede aanwezigheid op social media kan je helpen om succesvoller te zijn met je bedrijfje. Denk aan meer bereik, laagdrempelig contact houden met eerdere klanten en zelfs een hogere omzet. Maarree... #hoedan? Onze social media specialist Lisanne geeft je in deze korte video 5 tips + 1 om meer uit jouw Facebook pagina te halen. Onder de video hebben we haar tips nog even overzichtelijk onder elkaar gezet. Handig toch?

Lees meer

Nationaal chagrijn over vliegreizen. Bedreiging of kans?


Afgelopen zomer werd er meer over geschreven dan ooit: reizen is fantastisch, maar laat ook een negatieve voetafdruk achter op de planeet. Onze ongebreidelde reisdrang (uiteraard voor de laagste prijs!) zorgt voor kilo’s CO2 die letterlijk de lucht in gaan, en voor onderbetaald en overwerkt personeel op vliegvelden. Hoe ga je daarmee om als reisagent? Hoe reageer je als klanten daar vragen over stellen?

Lees meer

De beste bestemmingen van oktober tot en met december

We lezen regelmatig verhalen van reizigers die pech hadden dat ze net in het regenseizoen in Thailand zaten of op de eerste dag van het festivalseizoen het vliegtuig van Nieuw-Zeeland naar huis moesten nemen. Een kwestie van foute planning. Maar dat zal  jouw klanten niet gebeuren! Jij hebt namelijk een handig lijstje die ze verzekert dat ze op het goede moment op de goede plek zijn! Dit zijn de beste bestemmingen in oktober, november en december. Zij zijn precies waar ze moeten zijn en hebben de reis van hun leven!

Lees meer

De beste bestemmingen van juli tot en met september

Hee, wat leuk! Dat gezinnetje dat je naar Zuid-Afrika hebt gestuurd aan de telefoon! Maar niet met leuk bericht: ze blijken geen walvissen te kunnen spotten in december. En die aardige jongen die wilde backpacken in Sri Lanka: of je niet had kunnen vertellen dat het moesson is in juni...  Toch gebeurt het regelmatig dat reizigers die pech hebben. Maar niet jouw klanten! Jij hebt namelijk een handig lijstje die ze verzekert dat ze op het goede moment op de goede plek zijn! Dit zijn de beste bestemmingen in juli, augustus en september.

Lees meer

De beste bestemmingen van april tot en met juni

Oh nee! Zit die klant net op dat prachtige eiland dat je hebt geadviseerd, blijkt het middenin het regenseizoen te zijn! Of dat leuke stel dat naar India is, belt je teleurgesteld opdat Holi helemaal niet in mei is. Het gebeurt regelmatig dat reizigers de pech hebben dat hun reis het nét niet is. Maar dat geldt niet voor jouw klanten! Jij hebt namelijk een handig lijstje die ze verzekert dat ze op het goede moment op de goede plek zijn! Dit zijn de beste bestemmingen in april, mei en juni.

Lees meer

Bied je klant een reis die past bij zijn favoriete Netflix film (deel 1)

Als reisagent probeer je je te verdiepen in je klant: hoe avontuurlijk zijn ze, of ze kids hebben, wat hun budget is, wat voor werk ze doen... Maar heb je ze wel eens gevraagd naar hun favoriete Netflix film of serie? Daar haal je soms verrassend veel inzicht uit!

Lees meer

Bied je klant een reis die past bij zijn favoriete Netflix film (deel 2)

In deel 1 van deze serie heb je zes documentaires, series en films gezien die je helpen je klant een perfecte reis te bieden op exotische bestemmingen. In deel 2 gaan we verder waar we gebleven waren: nog eens zes mooie Netflix-series, -films en -documentaires voor reisfanaten.

Lees meer

De beste bestemmingen van januari tot en met maart

Geef toe: er is niets erger dan op een paradijselijk bounty-eiland je dagen binnen door te moeten brengen omdat buiten een moessonregen raast, of erachter komen dat het grootste jaarlijkse festival op je reisbestemming begint op de dag dat jij naar huis vliegt. Toch gebeurt het regelmatig dat reizigers die pech hebben. Maar niet jouw klanten! Jij hebt namelijk een handig lijstje die ze verzekert dat ze op het goede moment op de goede plek zijn! Dit zijn de beste bestemmingen in januari, februari en maart.

Lees meer