Afscheidsblogje van Hans

goodbyeHet is natuurlijk onzin wat Marco Borsato 15 jaar geleden zong: afscheid nemen bestaat niet. De man die tegenwoordig weer De Kuip vol krijgt, had het bij het verkeerde eind. Afscheid nemen bestaat wel. En dat is maar goed ook. Het is tijd voor mij om te gaan. Maar niet voordat…

Natuurlijk: afscheid nemen heeft altijd iets verdrietigs. Wat er was, verandert. En niemand zit te wachten op verandering. Wij mensen houden van voorspelbaarheid, is mij altijd geleerd. Daar staat tegenover dat teveel voorspelbaarheid ons geen leukere mensen maakt. Af en toe moet je jezelf prikkelen en het bekende loslaten. In een eerder blogje heb ik geschreven dat ik altijd veel interesse heb in wat ik nog niet ken. 

12 maanden Riksja

Een goed jaar geleden mocht ik aantreden bij Riksja, om het Retail-team te versterken. En het is een uitdagend jaar geweest. Zowel in mijn werk (een groot deel van jullie had nog amper van Riksja gehoord toen ik net binnen was) als persoonlijk (met als dieptepunt mijn hersenoperatie eind 2018). Vanaf het begin was het de bedoeling dat er ook weer een moment van afscheid nemen zou komen en dat gaat nu dan echt gebeuren. En hoe ontzettend ik het hier ook naar m'n zin heb, ik zie ernaar uit. Er gebeuren hier mooie dingen en ook voor mij zijn er alweer nieuwe dingen ontstaan. 

#Doeslief

Maar voordat ik ga moet me iets van het hart. Ik heb afgelopen jaar met hele leuke mensen gewerkt in dit team. Mensen met veel humor, die elke dag hun beste beentje voor zetten om de Travel Planner te verbeteren en jou te helpen met al je vragen. En gelukkig levert ze dat veel goodwill op. Maar ik merk ook dat ze soms het onderste uit de kan krijgen. Bijvoorbeeld omdat ze uitleggen dat wij niet het reisplan voor je klant gaan samenstellen, maar dat je dat zelf kunt doen in de Travel Planner. Of omdat ze 'nee' moeten verkopen terwijl jij al 'ja' hebt gezegd tegen je klanten. Zullen we afspreken dat je een beetje lief blijft voor Dennis, Yanthe, Laura en wie je ook maar aan de lijn krijgt? Ook als ze een keer 'nee' verkopen? Dat verdienen ze.

Trots

Had ik niet langer willen blijven? Ik heb die vraag van meerdere mensen gekregen en het korte antwoord is ‘nee’. Ik moet weer door. Begrijp me niet verkeerd: ik vind Riksja een prachtig bedrijf, er staat een sterk team en ik ben trots op de resultaten die we afgelopen jaar hebben bereikt voor en met jullie. En dan heb ik het niet alleen over de forse groei in aantallen boekingen en omzet, maar ook over alle verbeteringen aan de Travel Planner, de uitgebreide Q&A’s, de inspiratievideo’s, webinars, blogs en de mooie gesprekken via chat, telefoon en in de Facebook Groep.

proud

Blik vooruit

Afscheid nemen bestaat en is niet altijd leuk, maar soms wel goed. Zeker als dat afscheid harmonieus is, creëert het ruimte voor nieuwe impulsen, een frisse blik en zelfs groei. Wat dat voor mij gaat brengen? In de komende weken in elk geval vakantie (yes!) Voor Riksja en jullie zie ik het zonnig in. Het ga jullie goed!

Bericht delen: