6x de leukste fietstochten op reis

Nederland is een fietsland. Er ligt ongeveer 35.000 kilometer fietspad in ons land en dikke kans dat jij een stalen ros hebt staan. Zijn jouw klanten fervente fietsers? Dan is het leuk om te weten dat er meer landen zijn waar je lekker kunt fietsen. We zetten  zes fietstochten op een rij, zonder gure wind om je oren en striemende regen in je gezicht.

Op de fiets door Rio de Janeiro in Brazilië
fietsmyanmar

De Copacabana en Ipanema zijn de beroemdste stranden van Rio de Janeiro, maar in totaal heeft de stad meer dan twintig stranden en baaien. Die verken je natuurlijk het makkelijkst op de fiets! Door deze stad in Brazilië ligt een fietspad waar je natuurlijk zelf je route op uit kunt stippelen, maar met een gids zie je toch nét die mooie plekken die je anders misschien had gemist.

Fiets in ongeveer vier uur langs een deel van de kust, naar het historische centrum en de beroemde trappen van Escadaria Selarón. Onderweg passeer je skatende en joggende Carioca’s en geniet je van een verse kokosnoot langs de waterkant tijdens een relaxmomentje.

Trappen door de tempelvallei van Myanmar
fietsmyanmar (1)

Bagan in Myanmar is een gigantische archeologische zone van meer dan veertig vierkante kilometer vol tempels, kloosters en stupa’s. Met genoeg te drinken, een flinke fles zonnebrandcrème en je reisgids op zak dwaal je urenlang rond op zandpaadjes, langs akkertjes en tussen de tempels. Als je geluk hebt loopt er bij een tempel iemand rond met een sleutel, zodat je naar binnen kunt!

Biking to Borobudur in Indonesië
fietsindo

Midden op Centraal-Java ligt de levendige stad Yogyakarta, een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de mystieke Borobodur-tempel. Net als dat er meerdere wegen naar Rome leiden, zijn er ook talloze manieren om bij deze boeddhistische pelgrimsplek te komen. Maar de allerleukste manier is toch wel op de fiets.

Trap op je gehuurde stalen ros door het serene (en gelukkig vlakke) Indonesische landschap tot aan de voet van de tempel, tussen rijstterrassen en bananenbomen. Bovenop de schitterende tempel kun je wegdromen bij het serene uitzicht over groene heuvels en vulkanen. Dat is nog eens wat anders dan dat uitzichtpunt op de Veluwe!

Fietstocht door Bangkok in Thailand
fietsthai

Bijna elke Thailand-reis start in Bangkok, een echt Aziatische stad waar alles door elkaar loopt en leeft: monniken, longtailboten, straatleven en verkeer. Hoe leuk is het om deze bruisende stad op de fiets te ontdekken?

Verken smalle steegjes, achterafstraatjes en markten, om vervolgens met fiets en al op de boot de Chao Phraya-rivier over te steken. Hier beland je zomaar middenin een oase van groen op het platteland, waar je goed het contrast tussen het centrum en de buitenwijken ziet. Je moet ogen voor en achter hebben in deze stad, maar gelukkig fiets je achter een ervaren gids die zijn hand niet omdraait voor een beetje drukte.

Op de fiets tussen de wijnranken van Zuid-Afrika
fietsza

Houd jij van een goed glas wijn, dan mag een fietstochtje door dé wijnstreek van de West-Kaap niet ontbreken tijdens je Zuid-Afrika-reis. Je fietst op je mountainbike tussen de wijnvelden, met de lokale gids voorop. Onderweg stop je bij wijnranken en wijnhuizen om de kneepjes van het vak te leren en uiteraard om een aantal wijnen te proeven. Geniet van de verschillende smaken én van het schitterende uitzicht op de glooiende heuvels en rijen vol druiven. Als dat geen genieten is … Proost!

Crossen tussen de rotsen in Amerika
fietszion

In Zion National Park in Amerika vind je talloze fietspaden met routes van verschillende afstanden. Van smal tot breed en van steil tot (redelijk) vlak, ze hebben in elk geval één ding gemeen: het uitzicht onderweg is adembenemend.

Bericht delen: