Zo stel je een geweldige Peru-rondreis samen [VIDEO]

peruOnze collega's hebben allemaal een specialisme op een van onze vijftig bestemmingen: Indonesië, Peru, Marokko, Canada - noem maar op! Om jou nog beter te helpen bij het verkopen van deze bestemmingen, maken we een serie met verkooptips door onze bestemmingsspecialisten. Vandaag deelt Elbrich haar gouden tips voor een reis door Peru. Check de video hieronder! 🎥

Peru - Elbrich

 

Tip 1: Let op hoogteverschillen

Direct toch wel de belangrijkste (praktische) tip die we je willen meegeven. De berglandschappen in Peru zijn spectaculair en knetterhoog.  Daar gaat je klant enorm blij van worden, maar let op het gevaar van hoogteziekte. Veel mensen onderschatten het effect van die enorme hoogte op hun lichaam, maar hoogte vertraagt de aanmaak van rode bloedlichaampjes, die zuurstof transporteren door je lichaam.

Als je klant te snel klimt, kunnen er klachten ontstaan als hoofdpijn, misselijkheid en benauwdheid. Het kan in uitzonderlijke situaties zelfs levensgevaarlijk zijn. Adviseer je klant daarom altijd om van Lima naar Cusco te reizen. Het liefst via Arequipa. Dat ligt qua hoogte tussen Lima en Cusco in en geeft je klant kans om alvast een beetje te wennen (en het is ook nog eens ontzettend mooi!).

Voldoende drinken

Naast tijd om te acclimatiseren, raden we je klanten ook aan om voldoende te drinken. Drie liter per dag is geen overdreven hoeveelheid. Water, soep, thee en koffie zijn allemaal prima. Met alcohol is het oppassen geblazen, want dat dehydrateert het lichaam en op grote hoogte raak je toch al meer vocht kwijt.

Af en toe ORS in het water en extra zout op het eten helpt ook om uitdroging tegen te gaan.  Als laatste zouden we zeker adviseren: smeer je goed in en bedek je hoofd. De zon kan in het hooggebergte genadeloos zijn.

Tip 2: de diepste kloof ter wereld

Als je klanten toch via Arequipa reizen, dan zijn ze op een paar uurtjes van de Grand Canyon van Peru: De Colca Canyon. Die is maar liefst twee keer zo diep als de kloof van de Grand Canyon in de VS. Wij snappen er dan ook helemaal niets van dat de meeste reizigers deze plek overslaan. Het grootste voordeel is dat het daardoor wel wat minder toeristisch is!

colca

Om de Colca Canyon binnen te komen moet je klant wel een toeristenkaart kopen voor een paar tientjes. Vooral in de ochtend zijn er Condors te spotten. Dat zijn gigantische en heel bijzondere vogels, met een vleugelwijdte van maar liefst drie meter. Oh's en ah's gegarandeerd!

Tip 3: Eten bij Peruaanse familie thuis

Dit maakt een bezoek aan Peru onvergetelijk: via onze Travel Planner kun je een wel heel bijzonder etentje boeken! Lokale families bereiden een traditionele maaltijd voor een kleine, maar eerlijke prijs. Vóór jouw klanten, of sámen met hen. Net wat je klant wil. Dit levert een uniek contactmoment met de mensen en de familie kan zo hun inkomen en maatschappelijk welzijn op een betrouwbare en veilige manier verhogen.

resirest

Doordat dit etentje in de reissom zit, hoeft je klant zich bovendien niet opgelaten te voelen bij het betalen aan de familie. De lokale etentjes kunnen we aanbieden in Cusco, maar ook in Arequipa. 

Tip 4: Machu Picchu

Ja, natuurlijk wil je klant tijdens de reis door Peru naar de Machu Picchu. Toch? Dat kan. Het wereldwonder is echt een bijzondere plek. Je klant kan kiezen om te gaan in de voetsporen van andere reizigers. Maar wil je klant liever een deelnemer zijn dan een toeschouwer? Geen toerist, maar een reiziger? Adviseer ze dan om in de voetsporen te gaan van de oorspronkelijke bewoners: de Inca’s.

Peru 9 alternateiven 2 (1)

Het verborgen ponchopad brengt je klanten niet alleen naar de imposante ruïne, maar bijvoorbeeld ook naar een lokale markt waar ze kunnen proberen een schaap of lama te scheren of leer te weven. Ze kunnen de trekking via de klassieke inca trail doen of een alternatieve route. Of natuurlijk met de trein.

Staat de klassieke Inca trail op het verlanglijstje? Boek dan zeker 9 maanden van tevoren, want de trail is open voor een beperkt aantal mensen.

Tip 5: Bolivia!

Okee, misschien ben je nu teleurgesteld. Het zijn geen 5 Peru-tips geworden. Maar zeker een waardevolle tip voor je klanten. Want Peru is enorm goed te combineren met het mooie Bolivia. Elbrich vertelt over haar Jeep-tour langs zoutvlaktes en mooie vergezichten.

Let op: zo'n Jeep-tour is weinig luxe en  best avontuurlijk. Geen chique voorverwarmde hotelkamers, maar slaapzalen waar thermokleding en een dikke slaapzak aanvoelen als de grootste luxe die ze zich kunnen voorstellen.

Bericht delen: