Zo stel je een geweldige Nieuw-Zeeland-rondreis samen [VIDEO]

Header Nieuw ZeelandOnze collega's hebben allemaal een specialisme op een van onze vijftig bestemmingen: Indonesië, Peru, Marokko, Canada - noem maar op! Om jou nog beter te helpen bij het verkopen van deze bestemmingen, maken we een serie met verkooptips door onze bestemmingsspecialisten. Vandaag deelt Simone haar gouden tips voor een reis door Nieuw-Zeeland. Check de video hieronder! 🎥

Riksja Retail - tips Nieuw Zeeland

Tip 1: Meer tijd op het Zuidereiland

Het is misschien wel de meest gestelde vraag: Hoeveel tijd heb je nodig om noord én zuid te zien?  Je moet een beetje houden van een hoog reistempo, dat wel, maar tijdens een vakantie van 3 á 4 weken kan de klant beide eilanden bezoeken.  Je ziet de highlights en hopt snel weer door naar de volgende plek. Het Zuidereiland heeft een gevarieerder landschap dan noord. Denk aan een mooi regenwoud en de Nieuw-Zeelandse Alpen. Het landschap vinden klanten vaak het meest indrukwekkend aan Nieuw Zeeland, dus onze tip is om meer tijd in het zuiden te reserveren. 

Tip 2: Reis met de auto

Alle vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt. Dit land leent zich uitstekend voor een roadtrip! Met de gehuurde auto toeren langs de eindeloze wegen, waar de klant rustig enkele uren niemand tegenkomt. Hoe vaak maak je dit nou mee? In onze Travel Planner kan je nog geen auto huren, maar we werken wel samen met een maatschappij. We adviseren je graag. 

Tip 3: Ga van de gebaande paden af

Tuurlijk, de klant wilt vast graag de hightlights zien. Nieuw-Zeeland ligt niet om de hoek, dus grote kans dat de klant deze graag even meepakt.  Er is alleen zoveel meer. Je kan hier verdwalen in het mooie landschap. Wat dacht je van de bouwsteen 'Puur Natuur', waar je slaapt in de middle of nowhere. Extra bijzonder is de bouwsteen 'aan het einde van de wereld'. Hier komt de zon als eerste ter wereld op, wauw! 

roadtrip nieuw zeeland (1 van 1)

Tip 4: Maximaal 400 km reisafstand per dag

Vergis je niet, Nieuw-Zeeland is erg groot. Op het Noordereiland kan je rustig 100 kilometer rechtdoor rijden tot een volgend kruispunt. Op het Zuidereiland is rijden iets uitdagender door het berglandschap, dus lastiger in te schatten. Het moet wel leuk blijven, dus raden wij een afstand van maximaal 400 kilometer per dag aan. De roadtrip is gevuld met mooie fotomomenten en breaks op leuke plekjes, dus de dag is zo gevuld. 

Tip 5: Relaxen op het strand 

Misschien niet zo tropisch, maar Nieuw-Zeeland heeft wel degelijk heerlijke stranden. Met name op het Zuidereiland. Is de klant op zoek naar een tropisch oord om de laatste dagen van de vakantie te vertoeven? Een stop op Fiji of Bali is een  echte aanrader! Er gaan voldoende vluchten met goed verbindingen. Hagelwitte stranden en een turquoise zee. Een mooiere afsluiter kunnen wij even niet bedenken... 

 

Bericht delen: