Haal alles uit Namibië & Botswana met deze 5 tips

Onze collega's hebben allemaal een specialisme op een van onze vijftig bestemmingen: Indonesië, Peru, Marokko, Canada - noem maar op! Om jou nog beter te helpen bij het verkopen van deze bestemmingen, maken we een serie met verkooptips door onze bestemmingsspecialisten. Vandaag deelt Sharony zijn vijf gouden tips voor een reis door Namibië en Botswana. Check de video hieronder!

Sharony Namibie V2


Tip 1: help je klant met kiezen (slapen op de auto of in hotels)

Veel reizigers spelen met de gedachte om een deel van de reis te kamperen en een deel in hotels te slapen. Dat kan natuurlijk. Alleen loopt de prijs van de reis zo wel snel op. Hoe zit dat precies? Het ophaal- en inleverpunt voor de kampeerauto zit in Windhoek. Je klant heeft de kampeerauto dus de hele reis bij zich. En dat is een stuk prijziger dan een gewone auto. Boek je hierbij ook nog accommodaties, dan loopt de prijs van de reis flink op door dubbele overnachtingskosten.  

Tip 2: bereid je klant voor op lange afstanden

Gemiddeld ben je zo’n 4 a 5 uur per dag onderweg. Op nogal hobbelige wegen. Zo'n 90% van Namibië bestaat uit gravel weggetjes en dat rijdt een stuk lastiger dan ons Europese asfalt. Zeker als je klant met jonge kinderen op vakantie gaat, is het belangrijk om te beseffen dat een paar uur in de auto best lang is. Schaduwrijke tussenstops zijn er niet veel en onderweg zijn er vooral woestijnlandschappen te zien. Reden om niet te gaan? Nee, zeker niet. Maar wel goed om rekening mee te houden.

Tip 3:  reis niet tijdens het regenseizoen

Misschien heb je de beelden van Chris Zegers in Botswana gezien? Hij reedt met zijn 4x4 dwars door het water. Tof natuurlijk! Toch hebben we helaas vaak ondervonden dat reizigers in het regenseizoen in de problemen komen. Je klant wil waarschijnlijk niet een halve dag kwijt zijn om de auto uit de modder te trekken. Of wat dacht je van een volgelopen auto omdat je klant als Indiana Jones door een rivier wilde rijden.

Dus heeft je klant de mogelijkheid, raad dan een reis in het droge seizoen aan.  Dat loopt grofweg van mei tot en met november. Juli en augustus zijn de wintermaanden, maar ook in deze maanden kan je klant prima in deze landen reizen.

Tip 4: less is more

Wil je klant niet uitgeput thuiskomen, prop dan niet te veel hoogtepunten in een korte reis. Drie weken is voldoende om een combinatiereis tussen Namibië en Botswana te maken. Heeft je klant minder tijd, dan is het belangrijk dat er keuzes gemaakt worden. Ons advies: kies in dat geval voor een van de twee landen.

Tip 5: boek op tijd!

Namibië is een groot land, maar er zijn een beperkt aantal slaapplekken voor reizigers. Wil je klant kamperen, dan zijn er natuurlijk meer mogelijkheden, maar ook daarvoor geldt toch wel dat je er 9 maanden van te voren bij moet zijn. Boek je korter dan 9 maanden voor de reis, dan kunnen we zeker nog wat voor je organiseren, maar besef je wel dat je klant dan vaak buiten de parken slaapt. Parken als Etosha en de wildparken van Botswana, Chobe en Moremi, hebben een beperkt aantal plekken en zijn dus lastig te boeken.

Vooruit, nog een bonustip

De accommodaties zijn prachtig, maar wil je het land optimaal beleven ga dan kamperen. Ook als je klant geen echte kampeerder is. Het kamperen zorgt ervoor dat je echt onderdeel bent van de natuur en belooft bijzondere momenten! Zeker in Botswana slaap je in de middel of nowhere. 

Het lijkt ingewikkeld zo’n tent op het dak en rijden in een 4x4, maar je krijgt bij aankomst een goede uitleg. Het is zelfs mogelijk om van te voren in Nederland een 4x4 cursus te doen zodat je klant helemaal goed voorbereid op reis gaat.  

Bericht delen: