5 redenen om met de kinderen naar Costa Rica te gaan

Prachtige stranden die grenzen aan het regenwoud, vulkanen, heel veel wildlife en een vriendelijke bevolking. Costa Rica is één van de mooiste en fijnste landen in Midden-Amerika. Voor een ontspannen óf actieve vakantie, maar zeker ook een ultieme bestemming voor een familiereis met jonge kinderen of pubers. Deze 5 redenen geven aan waarom Costa Rica de perfecte reis is voor het hele gezin.

jongetje met local (1 van 1)

#1 Veiligheid voorop

Costa Rica heeft een stabiele economie en besteedt veel aandacht aan de veiligheid van toeristen. De excursies zijn tot in de puntjes georganiseerd en de vervoersmiddelen hebben goede standaarden. Voor de allerkleinste een betrouwbare autostoel huren, is in Costa Rica dan ook niet meer dan normaal.

#2 Natuur en wildlife

Welk kind wordt nu niet laaiend enthousiast van rondslingerende apen en papegaaien die overvliegen. De reiziger hoeft de slaapplaats eigenlijk niet te verlaten, want de natuur en de dieren bevinden zich direct om je heen. Wie van natuur houdt, kan zijn hart dus ophalen in Costa Rica. Een ruig landschap met ongerepte regenwouden, hoge watervallen, actieve vulkanen en tal van tropische stranden. In al dit groen leeft een enorme diversiteit aan dieren. Dieren spotten is nog nooit zo leuk geweest.

#3 Activiteiten voor jong en oud

Vervelen in Costa Rica is geen optie. Dit land leent zich perfect voor allerlei activiteiten. Wat dacht je van snorkelen, boottochtjes, ziplinen van boom naar boom of een mooie hikingstocht? Voor de hele dappere avonturiers kan men een tocht raften in de spannende wateren dwars door de natuur.  Costa Rica is een paradijs voor de outdoor fanatiekelingen!

Gezin met vulkaan (1 van 1)

#4 Alle vrijheid van a naar b

Costa Rica is niet heel groot, waardoor de rijafstanden maar kort zijn en je dus veel van het land kan zien. Een huurauto maakt de reis extra comfortabel. Dit is een grote pré voor gezinnen. Het land zien in een eigen tempo en zelf bepalen hoe vaak en waar gestopt wordt, geeft extra veel vrijheid. Daarnaast zijn de faciliteiten onderweg uitstekend en de wegen goed begaanbaar. 

#5 Familiekamers

De slaapplaatsen in Costa Rica zijn heel fijn. Costa Rica biedt mooie familiekamers, die prachtig gelegen zijn. De slaapplaatsen bieden alle comfort die je nodig hebt. Uiteraard met een fijn zwembad. Een duik in het water na een inspannend programma, maakt de dag compleet!

Gezin op strand (1 van 1)

 

Bericht delen: