Inspiratie, tips & tricks voor reisadviseurs


Doorzoek onze blogs en tips:

Checklist voor een goede offerte.

Je herkent het vast wel. Je hebt een aanvraag van klanten en ze hebben een lijst aan wensen. Natuurlijk niet gek, want zij willen hun droomvakantie via jou geregeld hebben. Een hele eer voor jou en je wilt ze zo goed mogelijk van dienst zijn. Vaak hebben klanten al een heel goed idee wat ze willen. Misschien heb ze  al online gekeken voor verschillende mogelijkheden.

Wij geven je in deze blog  5 zaken die belangrijk zijn om aan een klant te vragen om een zo goede mogelijke offerte aan te bieden vanuit Travel Planner.

Lees meer

Delen & Verdienen in 5 stappen

Ben jij trots op jouw samengestelde reis en wil je deze als rondreis aanbieden aan een collega reis-adviseur? Of krijg jij regelmatig vragen over bepaalde bestemmingen en wil jij je collega helpen? Jouw hulp aan collega’s wordt beloond met €100,- via Delen en Verdienen!

Lees meer

Even kletsen met... Inge Kneefel (Face2Face Travel)

Inge Kneefel is blij met haar baan. “Dit maakt me echt gelukkig. Maatwerk leveren voor klanten die een mooie reis willen maken.” Haar stem klinkt helder, vriendelijk en rustig. De enthousiaste reisadviseur begeleidt met haar vele levenservaring haar klanten professioneel naar prachtige reisbestemmingen.

Lees meer

Even kletsen met... Brenda Kuijlenburg (TUI at Home)

Brenda werkt al ruim 13 jaar in de reisbranche en is inmiddels vijf jaar actief als zelfstandig Reisagent voor Tui at Home. De voordelen om als ZRA te werken zijn voor haar de flexibele werktijden en vrijheid.
“Ik hoef niet te wachten tot er klanten langskomen, maar kan ook via de mail, telefoon of aan de keukentafel mensen helpen. Zelf reis ik veel en probeer ik ieder jaar wel 1 of 2 studiereizen te doen, want wat je gezien hebt of meegemaakt kun je beter verkopen.”

Lees meer

Top 5: de meest populaire bestemmingen van dit moment

Sommige bestemmingen zijn nou eenmaal populairder dan andere bestemmingen. We hebben een overduidelijke top 5 van de meest populaire bestemmingen van dit moment. Betekent dit dan dat de reiziger deze bestemming juist moet mijden om niet ook onderdeel te worden van het massatoerisme? Zeker niet! Riksja heeft prachtige unieke  plekjes  voor je uitgezocht.  Deze vind je in de samengestelde voorbeeldreizen, die je gebruikt als basis voor het reisvoorstel voor jouw klant.  Het leuke is, alle bestemmingen zijn ook voor gezinnen met (jonge) kinderen te boeken! 

Lees meer

A day at the office @ Riksja Retail

Op de Riksja Retail afdeling is geen dag hetzelfde. Dat is maar goed ook, want onze Riksja collega’s houden van diversiteit én afwisseling. In deze blog nemen wij je mee met een dagje achter de schermen.

Lees meer

Even kletsen met... Ellen Verwegen

Ellen Verwegen is ZRA en aangesloten bij Reiscreaties. Een ondernemer moet doorzetten in goede tijden en in slechte tijden. Met die insteek staat Ellen Verwegen in het leven. En dat legt haar geen windeieren. “Het is hard werken, maar het loont. Ik heb echt mijn plek gevonden in zes jaar tijd als ZRA.”

Lees meer

Nog eens 5 wilde bestemmingen (deel 2)

Als ZRA bied je je klanten graag een reisoptie die past bij hun interesses en passies. Bijvoorbeeld bepaalde dieren. In mijn vorige blogpost had ik het over flamingo’s, de Big Five en ‘schattige’ rode gifkikkers. In deze post vertel ik je waar je je klanten naartoe kunt sturen als ze wild zijn van zebra’s, luipaarden of - om maar wat te noemen - zeekoeien. 

Lees meer

Hallo! Lisette en Vincent stellen zich voor.

Het Riksja Team breidt zich verder uit! Ook deze maand kunnen we twee nieuwe gezichten welkom heten: Lisette en Vincent. Samen met Mariëlle en Laura, zijn zij onderdeel van het support team.  Je gaat dus veel meer van Lisette en Vincent horen. Wie zijn ze? We stellen ze graag aan je voor! 

Lees meer

5 bestemmingen om wild van te worden (deel 1)

Veel diersoorten kun je natuurlijk spotten in de dierentuin, maar hoeveel leuker is het om de dieren in hun natuurlijke habitat te zien? Stuur je klanten naar plekken waar we hun favoriete dieren kunnen spotten, in de vrije natuur. Hoe? Wij hebben we overzicht gemaakt met de beste wildspotplekken (mooie voor een potje scrabble, of Wordfeud) ter wereld.

Lees meer