Inspiratie, tips & tricks voor reisadviseurs

Even kletsen met... Brenda Kuijlenburg (TUI at Home)

Brenda werkt al ruim 13 jaar in de reisbranche en is inmiddels vijf jaar actief als zelfstandig Reisagent voor Tui at Home. De voordelen om als ZRA te werken zijn voor haar de flexibele werktijden en vrijheid.
“Ik hoef niet te wachten tot er klanten langskomen, maar kan ook via de mail, telefoon of aan de keukentafel mensen helpen. Zelf reis ik veel en probeer ik ieder jaar wel 1 of 2 studiereizen te doen, want wat je gezien hebt of meegemaakt kun je beter verkopen.”

Lees meer

Top 5: de meest populaire bestemmingen van dit moment

Sommige bestemmingen zijn nou eenmaal populairder dan andere bestemmingen. We hebben een overduidelijke top 5 van de meest populaire bestemmingen van dit moment. Betekent dit dan dat de reiziger deze bestemming juist moet mijden om niet ook onderdeel te worden van het massatoerisme? Zeker niet! Riksja heeft prachtige unieke  plekjes  voor je uitgezocht.  Deze vind je in de samengestelde voorbeeldreizen, die je gebruikt als basis voor het reisvoorstel voor jouw klant.  Het leuke is, alle bestemmingen zijn ook voor gezinnen met (jonge) kinderen te boeken! 

Lees meer

A day at the office @ Riksja Retail

Op de Riksja Retail afdeling is geen dag hetzelfde. Dat is maar goed ook, want onze Riksja collega’s houden van diversiteit én afwisseling. In deze blog nemen wij je mee met een dagje achter de schermen.

Lees meer

Even kletsen met... Ellen Verwegen

Ellen Verwegen is ZRA en aangesloten bij Reiscreaties. Een ondernemer moet doorzetten in goede tijden en in slechte tijden. Met die insteek staat Ellen Verwegen in het leven. En dat legt haar geen windeieren. “Het is hard werken, maar het loont. Ik heb echt mijn plek gevonden in zes jaar tijd als ZRA.”

Lees meer

Nog eens 5 wilde bestemmingen (deel 2)

Als ZRA bied je je klanten graag een reisoptie die past bij hun interesses en passies. Bijvoorbeeld bepaalde dieren. In mijn vorige blogpost had ik het over flamingo’s, de Big Five en ‘schattige’ rode gifkikkers. In deze post vertel ik je waar je je klanten naartoe kunt sturen als ze wild zijn van zebra’s, luipaarden of - om maar wat te noemen - zeekoeien. 

Lees meer

Hallo! Lisette en Vincent stellen zich voor.

Het Riksja Team breidt zich verder uit! Ook deze maand kunnen we twee nieuwe gezichten welkom heten: Lisette en Vincent. Samen met Mariëlle en Laura, zijn zij onderdeel van het support team.  Je gaat dus veel meer van Lisette en Vincent horen. Wie zijn ze? We stellen ze graag aan je voor! 

Lees meer

5 bestemmingen om wild van te worden (deel 1)

Veel diersoorten kun je natuurlijk spotten in de dierentuin, maar hoeveel leuker is het om de dieren in hun natuurlijke habitat te zien? Stuur je klanten naar plekken waar we hun favoriete dieren kunnen spotten, in de vrije natuur. Hoe? Wij hebben we overzicht gemaakt met de beste wildspotplekken (mooie voor een potje scrabble, of Wordfeud) ter wereld.

Lees meer

Zo stel je een geweldige Nieuw-Zeeland-rondreis samen [VIDEO]

Onze collega's hebben allemaal een specialisme op een van onze vijftig bestemmingen: Indonesië, Peru, Marokko, Canada - noem maar op! Om jou nog beter te helpen bij het verkopen van deze bestemmingen, maken we een serie met verkooptips door onze bestemmingsspecialisten. Vandaag deelt Simone haar gouden tips voor een reis door Nieuw-Zeeland. Check de video hieronder! 🎥

Lees meer

Zo stel je een geweldige Vietnam-rondreis samen [VIDEO]

Onze collega's hebben allemaal een specialisme op een van onze vijftig bestemmingen: Indonesië, Peru, Marokko, Canada - noem maar op! Om jou nog beter te helpen bij het verkopen van deze bestemmingen, maken we een serie met verkooptips door onze bestemmingsspecialisten. Vandaag deelt Vincent zijn gouden tips voor een reis door Vietnam. Check de video hieronder! 🎥

Lees meer

Even kletsen met... Natascha Mali (TUI)

Voor reislustig Limburg is Natascha Mali een rots in de branding. De 50-jarige manager van reisbureau TUI heeft al 25 jaar mensen aan tickets geholpen om meer van onze mooie planeet te zien. Menig klant weet de winkel in het Limburgse Heerlen te vinden. “Persoonlijk advies, daar blijven mensen bij ons voor binnenstappen. Ik geloof dat reiswinkels blijven bestaan. Wij zijn een belangrijk aanspreekpunt voor velen.”

Lees meer