Inspiratie, tips & tricks voor reisadviseurs

Even kletsen met... Ellen Verwegen

Ellen Verwegen is ZRA en aangesloten bij Reiscreaties. Een ondernemer moet doorzetten in goede tijden en in slechte tijden. Met die insteek staat Ellen Verwegen in het leven. En dat legt haar geen windeieren. “Het is hard werken, maar het loont. Ik heb echt mijn plek gevonden in zes jaar tijd als ZRA.”

Lees meer

Nog eens 5 wilde bestemmingen (deel 2)

Als ZRA bied je je klanten graag een reisoptie die past bij hun interesses en passies. Bijvoorbeeld bepaalde dieren. In mijn vorige blogpost had ik het over flamingo’s, de Big Five en ‘schattige’ rode gifkikkers. In deze post vertel ik je waar je je klanten naartoe kunt sturen als ze wild zijn van zebra’s, luipaarden of - om maar wat te noemen - zeekoeien. 

Lees meer

Hallo! Lisette en Vincent stellen zich voor.

Het Riksja Team breidt zich verder uit! Ook deze maand kunnen we twee nieuwe gezichten welkom heten: Lisette en Vincent. Samen met Mariëlle en Laura, zijn zij onderdeel van het support team.  Je gaat dus veel meer van Lisette en Vincent horen. Wie zijn ze? We stellen ze graag aan je voor! 

Lees meer

5 bestemmingen om wild van te worden (deel 1)

Veel diersoorten kun je natuurlijk spotten in de dierentuin, maar hoeveel leuker is het om de dieren in hun natuurlijke habitat te zien? Stuur je klanten naar plekken waar we hun favoriete dieren kunnen spotten, in de vrije natuur. Hoe? Wij hebben we overzicht gemaakt met de beste wildspotplekken (mooie voor een potje scrabble, of Wordfeud) ter wereld.

Lees meer

Zo stel je een geweldige Nieuw-Zeeland-rondreis samen [VIDEO]

Onze collega's hebben allemaal een specialisme op een van onze vijftig bestemmingen: Indonesië, Peru, Marokko, Canada - noem maar op! Om jou nog beter te helpen bij het verkopen van deze bestemmingen, maken we een serie met verkooptips door onze bestemmingsspecialisten. Vandaag deelt Simone haar gouden tips voor een reis door Nieuw-Zeeland. Check de video hieronder! 🎥

Lees meer

Zo stel je een geweldige Vietnam-rondreis samen [VIDEO]

Onze collega's hebben allemaal een specialisme op een van onze vijftig bestemmingen: Indonesië, Peru, Marokko, Canada - noem maar op! Om jou nog beter te helpen bij het verkopen van deze bestemmingen, maken we een serie met verkooptips door onze bestemmingsspecialisten. Vandaag deelt Vincent zijn gouden tips voor een reis door Vietnam. Check de video hieronder! 🎥

Lees meer

Even kletsen met... Natascha Mali (TUI)

Voor reislustig Limburg is Natascha Mali een rots in de branding. De 50-jarige manager van reisbureau TUI heeft al 25 jaar mensen aan tickets geholpen om meer van onze mooie planeet te zien. Menig klant weet de winkel in het Limburgse Heerlen te vinden. “Persoonlijk advies, daar blijven mensen bij ons voor binnenstappen. Ik geloof dat reiswinkels blijven bestaan. Wij zijn een belangrijk aanspreekpunt voor velen.”

Lees meer

5 redenen om met de kinderen naar Costa Rica te gaan

Prachtige stranden die grenzen aan het regenwoud, vulkanen, heel veel wildlife en een vriendelijke bevolking. Costa Rica is één van de mooiste en fijnste landen in Midden-Amerika. Voor een ontspannen óf actieve vakantie, maar zeker ook een ultieme bestemming voor een familiereis met jonge kinderen of pubers. Deze 5 redenen geven aan waarom Costa Rica de perfecte reis is voor het hele gezin.

Lees meer

Inzoomen op twee nieuwe gezichten van Riksja: Marielle en Laura

Stilstand in de reiswereld is onmogelijk. Beweging is wat ons verder brengt. Ook binnen ons enthousiaste Riksja-team zijn er momenten van komen en gaan. Na het vertrek van Hans en Dennis, introduceren we Marielle en Laura. Samen vormen zij sinds enkele maanden het retail sales team.

Lees meer

Even kletsen met... Rein Visser

Het gros van de professionals in de ZRA-branche is vrouw. Het aantal mannelijke zelfstandigen is op één hand te tellen. Onder hen is de joviale Rein Visser. Hij benadrukt graag het sociale aspect van zijn beroep. In dienst staan van de klant doe je niet voor de harde euro’s, geeft hij toe. Misschien zijn mannen vaak zakelijker. Een reis moet comfortabel zijn voor de klant. Geld verdienen aan de verkoop van de reis mag niet op de eerste plek staan, vindt Rein.

Lees meer